Wijkgezondheidscentra Huizen


Holleblok 44 1273 EG Huizen
0355262800 Klik om te bellen

Over Wijkgezondheidscentra Huizen

De gezondheidscentra Huizermaat en Bovenmaat maken samen deel uit van de stichting Wijkgezondheidscentra Huizen.

In de gezondheidscentra werken dietisten,huisartsen, centrumassistenten, praktijkondersteuners, fysiotherapeuten, podotherapeuten, wijkverpleegkundigen en maatschappelijk werkenden samen.

Maken van een afspraak
Op werkdagen kunt u tussen 8.00 en 11.00 uur telefonisch een afspraak maken via 035-5262800.

Bij WGC Huizen werken twee diëtisten: Suzan Bijleveld en Renee de Kruyf.

Adresgegevens
Wij werken op vier locaties:

Gezondheidscentrum Huizermaat
Holleblok 44
1273 EG Huizen

Gezondheidscentrum Bijvanck
Hooibrug 9
1261 MV Blaricum Bijvanck

De Rustmaat
Monnickskamp 20
1273 JS Huizen

Gezondheidscentrum Bovenmaat
Wadden 34
1274 GK Huizen

Wanneer gaat u naar de diëtist?
Eten is lekker en gezellig, maar ook belangrijk voor onze gezondheid. Daar staan we niet altijd bij stil. Goede voeding kan helpen om de kans op allerlei lichamelijke ziekten of klachten te verminderen. Denk bijvoorbeeld aan hart- en vaatziekten, diabetes mellitus (suikerziekte) en darmklachten. Uw arts kan u adviseren naar de diëtist te gaan. Bij veel aandoeningen werkt een dieetaanpassing namelijk ondersteunend . Voorbeelden zijn : suikerziekte, een te hoog cholesterolgehalte in het bloed, hoge bloeddruk, verstopping, diarree, spastische darm, maagklachten, voedselallergie .
Een dieet of aanpassingen in uw voeding kunnen voorkomen dat u bepaalde medicijnen moet gaan gebruiken of kunnen ervoor zorgen dat uw bestaande midicatie verminderd kan worden.
Ook kunt u een diëtist bezoeken als u iets wilt doen aan uw overgewicht of als u op wat voor manier dan ook problemen heeft met eten.

Wat doet de diëtist?
De diëtist is dé specialist op het gebied van voeding. Ieder mens heeft zijn eigen smaak, voorkeuren en gewoontes. U krijgt altijd een advies dat is afgestemd op uw persoonlijke situatie. Alleen dan lukt het om een advies op te volgen en uw eet- en leefgewoonten te veranderen.
De diëtist adviseert u bij het samenstellen van uw dieet en heeft het daarbij liever over ‘mogelijkheden’ dan over ‘beperkingen’.

Zij heeft specifieke kennis over de samenstelling van voedingsmiddelen, de spijsvertering en de functie van voedingsstoffen in het menselijk lichaam. Bovendien beschikt de diëtist over medische kennis. Daardoor is ze in staat om voorlichting en advies te geven over de invloed van voeding op uw gezondheid.
Daarnaast weet de diëtist veel over producten in de supermarkt en kan zij u hierover praktische adviezen geven.

Wat gebeurt er tijdens het eerste consult?
Aan de hand van uw verwijsbrief en uw eigen informatie krijgt u uitleg over de aandoening en het te volgen dieet. De diëtist gaat uw eetpatroon na en adviseert u welke aanpassingen wenselijk zijn. Ten slotte maakt zij samen met u afspraken over de verdere begeleiding.
Voor deze eerste afspraak reserveert de diëtist 45 minuten. De diëtist informeert de verwijzend arts en eventueel andere hulpverleners die bij de behandeling betrokken zijn, over de dieetbehandeling, het verloop en het beëindigen van de begeleiding.

Het aantal vervolgafspraken is afhankelijk van het soort dieet en het resultaat daarvan. Voor vervolgafspraken reserveert de diëtist vijftien tot dertig minuten.

Kwaliteit
Kwaliteit is belangrijk. Daarom zijn alle diëtisten van WGC Huizen BIG geregistreerd en opgenomen in het kwaliteitsregister paramedici. Zie hiervoor www.kwaliteitsregisterparamedici.nl

Kosten
Dieetadvisering door de diëtist zit niet meer in de basisverzekering. In een aantal aanvullende verzekeringen wordt dieetadvisering wel vergoed. Raadpleeg hiervoor uw polis.

De diëtist is direct toegankelijk waardoor u zonder verwijsbrief een afspraak kunt maken.

Sommige zorgverzekeraars echter vergoeden dieetadvisering in de aanvullende verzekering alleen na schriftelijke verwijzing van een arts. Raadpleeg hiervoor uw polis.

U kunt zelf om een verwijzing naar een diëtist vragen bij uw arts.

Afspraak 's avonds mogelijk

Ja

Onze locatie

Wijkgezondheidscentra Huizen


Holleblok 44 1273 EG Huizen
0355262800 Klik om te bellen