Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Terug

Zout of zoet?

Sil

09-05-2013 | 10:28

Wat is gezonder (of minder ongezond), een boterham met alleen half gezouten boter of een boterham met margarine belegd met hagelslag?


  

1 Antwoord

Antwoord van DietCetera
14-08-2013 | 12:16

Een boterham met margarine heeft een lager gehalte aan verzadigde vetzuren. Daarentegen bevat hagelslag verzadigd vet en weinig goede voedingsstoffen. Ook boter heeft een hoog gehalte aan verzadigd vet. Er kan beter worden gekozen voor (dieet) halvarine met ander zoet beleg zoals appelstroop, wat ijzer bevat.

Daarnaast komt in de vraagstelling niet naar voren voor welk doel of persoon de boterham bedoeld is. Is dit iemand met een hoog cholesterol of bijvoorbeeld ondergewicht. In het geval van ondergewicht kan extra kcal in de vorm van hagelslag juist positief zijn.

Ook blijkt uit de vraag niet welk brood er bedoeld wordt. De voorkeur gaat voor meerendeel van de mensen uit naar volkorenbrood. is er sprake van coeliakie? Dan wordt er uiteraard ander brood geadviseerd.