Terug

Welke diëtist heeft ervaring met voedselneofobie?

Christy

Hoe kan je iemand die (bijna) niets durft te proeven toch leren nieuwe dingen te eten? En is het mogelijk om aan de hand van wat iemand wel eet, te 'voorspellen' welke nieuwe dingen de grootste kans van slagen hebben? Ik zoek een diëtist die hier ervaring mee heeft, is die er?


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Christy,

 

Een voedselneofobie is heel gewoon bij jonge kinderen. Wanneer dit echter op latere leeftijd ook nog aanwezig is, dan kan er meer aan de hand zijn. Naar mijn idee is een diëtist alleen niet voldoende om het probleem op te lossen. Psychologische begeleiding kan hierbij helpen. Een psycholoog heeft vaak geen kennis van voeding.

Aan de hand van wat iemand wel durft te eten, is wel na te gaan welke andere voedingsmiddelen mogelijk ook zonder problemen gegeten zullen worden.

Een voedselneofobie kan samengaan met andere eetproblemen, zoals selectief eten of food avoidance emotional disorder, allemaal problemen die bij jonge kinderen kunnen voorkomen, maar bij volwassenen moeilijker te behandelen zijn. EOVA  is gespeciailiseerd in dergelijke eetproblemen.

 

Met vriendelijke groet,

Liesbeth Libbers