Terug

Welk dieet bij teveel stress/burn out/overspannen?

Connie van Helderen

Welk voedingsadvies en/of dieet kunnen jullie mij adviseren bij stress en burn out? Ben sinds vorig jaar 10 kilo aangekomen door deze situatie. Weet dat het met het hormoon Cortisol te maken heeft, maar mijn buikvet vind ik niet prettig meer. Wil graag weer een paar kilo kwijt. Sport 2x per week en wandel regelmatig. Hoe te handelen in deze situatie?

 


4 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Connie,

Ik denk dat je het beste geholpen bent met een diëtist bij jou in de buurt te bezoeken. Hij of zij kan dan een persoonlijk dieetadvies voor je opstellen, waarbij ook rekening wordt gehouden met je omstandigheden zoals stress en burn out. Zo'n advies wordt speciaal voor jou op maat gemaakt, waardoor de kans van slagen wordt vergroot.

Heel veel succes!

Met vriendelijke groet,

Lian Kooijmans, diëtiste


Antwoord van Vitalkinese

Beste Connie,

 

Wat  vervelend voor je! Bij stress of burnout klachten zie ik vaak dat er voedingstekorten zijn maar evt. ook uitgeputte bijnieren. Van belang is om een optimaal voedingspatroon op te stellen in de juiste samenstelling, daarnaast iets aan de oorzaak van de stress te doen anders zit je in een vicieuze cirkel. Stress verhoogt het cortisol gehalte en dit zorgt weer voor meer glucose in het bloed. Als je dit niet verbrandt, dan sla je het op als vetweefsel; net iets wat je niet wil! Een voedingsadvies waarbij jouw bloedsuiker beter in balans blijft, zal je in vele opzichten ook hormonaal baat bij hebben.  Ik weet niet precies waar je woont, maar na een persoonlijke intake kan ik jou ook per email of telefoon begeleiden.

Kijk maar eens op onze site.

Gezonde groet,

Arianne van Hoften (orthomoleculair dietist) 


Antwoord van Foodles

Hallo Connie, Ik denk dat je de basis al goed legt. wandelen en sporten is goed voor je gezondheid zowel qua gewicht als geestelijke gezond ( de burn out). Met sporten maak je endorfine aan een stof die stress en burnout klachten kan verminderen. Daarnaast is een uitgebalanceerde voeding nodig, maar die is afhankelijk van jouw persoonslijke situatie en voorkeuren. Uiteraard bestaat er dus geen pasklaar antwoord maar een advies op maat op jouw lijf geschreven. Ik ben gevestigd in Son en Breugel (tussen Best en Eindhoven in). Mocht je interesse hebben kijk dan op onze website voor telelfoonnummer en e-mailadres.

 

Met vriendelijke groet, Joyce Coumans, diëtiste


Antwoord van Dieetadvisering Libra

Hallo Connie,

 

Ik raad mijn cliënten in dit soort gevallen aan om een koolhydraatbeperkt dieet te volgen. Dan niet à la dr. Frank, maar minder heftig met ongeveer 110 gram koolhydraten per dag. De stress maakt namelijk glucose vrij, waardoor bij mensen met zogenaamde "insulineresistentie" zwaarder worden. Dit komt door het hormoon insuline. Dit hormoon zorgt voor opnamen van glucose in onze lichaamscellen, maar het houdt ook vocht en vet vast. Bij veel stress is er een hoog glucosegehalte in het bloed, hierdoor veel insuline en daardoor kun je niet goed afvallen of word je zelfs zwaarder!! Niet iedereen heeft hier last van, maar als ik jouw verhaal lees, denk ik dat je er baat bij zal hebben. Wil je meer weten, neem dan contact op met Libra Dieetadvisering. Tel. 0566-651991/ 06-11276810. Op onze website vind je bij de artikelen ook informatie over dit dieet. Succes!