Terug

Wat voor allergie heb ik?

Sitaofmisty

Hallo,

 

Ik ben 21 jaar oud en ben erachter gekomen dat ik niet meer tegen yoghurt en kaas kan. Ik heb na het eten van yoghurt of kaas erg last van buikpijn, winderigheid en diarree. Ik heb geprobeerd om deze producten niet meer te eten, nu gaat het wel wat beter maar soms heb ik het toch opeens weer last. Misschien zijn er nog andere producten waar ik ook niet tegen kan, of waar bepaalde stoffen ook in verwerkt zijn.

 

Ik zat te denken om mijzelf door te laten sturen naar een dietiste om zo een beter beeld te krijgen van wat ik nu wel of niet kan eten. Zou een dietiste mij hierbij kunnen helpen? En ben ik nu allergisch voor lactose geworden of is het wat anders?

 

 


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Gezien je klachten kan het zijn dat je last heb van lactose-intolerantie. Bij een bepaalde hoeveelheid melk(producten) loopt de onverteerde melksuiker dan door naar de dikke darm waar de darmbacteriën er zuren en gassen van maken. Die zuren houden water vast en veroorzaken diarree en de gassen veroorzaken krampen en winden. In het ziekenhuis is dit goed vast te stellen. Ik raad je daarom aan om contact op te nemen met je huisarts, zodat hij je kan doorverwijzen. Afhankelijk van de resultaten die uit de test komen lijkt het mij een goed idee om een afspraak te maken met een diëtist.

 

Met vriendelijke groet,

 

Sanne Lunenburg - Diëtist

Diëtistenpraktijk Fitlife (Sint-Oedenrode)