Terug

Wat vindt U hiervan?

Pauline

Graag zou ik van andere mensen willen horen hoe zij denken over het meer eten van rauw voedsel. Graag hoor ik ook ervaringen over de levensstijl/eten volgens Weston A.Price. In het Nederlands vertaald "voeding en fysieke degeneratie".


1 Antwoord

Antwoord van DietCetera

In bepaalde mate is rauw voedsel voor het merendeel van de mensen gezond. Toch zijn er heel wat voedingsmiddelen die een bewerking nodig hebben. Dat komt omdat mensen bepaalde enzymen missen om sommige producten te kunnen afbreken. Een voorbeeld daarvan zijn aardappelen. Een ander voorbeeld waarbij het beter/gezonder is om een product te verwarmen zijn tomaten. Als deze gekookt worden, verhoogd dat de hoeveelheid lycopeen. 

Ook zijn er producten waarbij het gehalte vitaminen en mineralen daalt wanneer het gekookt of verwarmd wordt. Als groenten gekookt worden in (een te grote hoeveelheid) water, gaat daarmee een deel van de in water oplosbare vitaminen verloren.

Kortom, het is niet eenduidig te beantwoorden of rauw voedsek gezond is. De combinatie en veriatie van rauwe en 'gare' producten zorgt voor een zo volledig mogelijke voeding.