Terug

Wat te eten wanneer je van alles bijkomt?

Laura Hamelers

Hallo,

 

Ik ben vroeger topsporsters latin stijldansen geweest en dun/normaal, gespierd en mooi in proportie geweest. 2 jaar geleden ben ik gestopt met dansen en overgegaan op 1,5 uur per dag hardlopen. Echter wat ik ook eet, is dit nu veel te weinig of teveel of 'normale' hoeveelheden, kom ik overal van bij. Ik ben iemand die heel graag groenten en fruit eet. Hier eet ik dan ook heel erg veel van. Ik zou graag meer advies krijgen.

 

Ik ben in het afgelopen jaar alleen al meer als 15 kg bijgekomen en hierdoor zit ik niet meer lekker in mijn vel. Ik werk in het azM en heb daar al meer als genoeg advies gekregen en verscheidene dieten van anderen geprobeerd. Ik kom bij van wat andere 'te weinig' eten noemen. Ik woog 2 jaar geleden tussen de 50 en de 53 kg nu weeg ik 73 kg. Ik ben maar 1.65m dus dit gewicht pas absoluut niet bij mijn lengte. Ik zie er nog altijd niet extreem dik uit doordat ik veel spiermassa heb opgebouwd, maar het voelt gewoon niet goed.

 

Ik krijg ook lichamelijke klachten zoals opgezette benen en pijn aan mijn benen. Het doet pijn als ik erop duw bv. Ik ben bekend met spastische darmen en toen ik minder woog had ik veel meer last, dat is nu ook wel een angst met afvallen dat ik weer veel klachten ga krijgen. Daarom graag advies om op een 'normale en gezonde' manier af te kunnen vallen.

 

Alvast bedankt,

 

Laura

 


2 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Laura,

Ik merk dat je inderdaad al veel geprobeerd hebt, maar dat het resultaat uitblijft. Ik wil je graag verder helpen om samen een duidelijke eet en beweegplan op te stellen afgestemd op je loopschema en uiteraard op je klachten van opgezette benen die ook pijnlijk zijn. Ik wil ook graag  met je bekijken waarom je veel fruit eet en tevens naar je darmklachten .

met vriendelijke groeten

Marianne Mascini

 


Antwoord van Olijf Voedingsadvies

Hallo Laura,

Dit moet heel frustrerend voor je zijn. Het is, denk ik, zaak om samen met een professional op voedingsgebied verder uit te zoeken hoe jouw lijf 'werkt'. Door het samen uit te pluizen kunnen oplossingen ontdekt worden. Je verhaal is te veelomvattend om zo maar even te beantwoorden. Dus kijk eens om je heen of er in je buurt een geschikt adres is. Of misschien is on-line begeleiding op afstand ook mogelijk.

 

Een hartelijke groet, Annette Wessels