Terug

Wat te doen na (te veel) behoefte aan eten?

Janny

Geachte lezer,

In 2015 heb ik een gastric sleeve gekregen en hoewel het resultaat een tegenvaller was, ben ik er wel blij mee. In eerste instantie viel ik goed af van 132 kg, naar 92 kg. Helaas begon ik na het herstel van de operatie gelijk weer aan te komen. Er is wel verteld dat je na twee jaar ongeveer 10% van de afgevallen kilo's weer aankomt. Bij mij was dat dus gelijk. De eerste twee jaar ben ik heel streng voor mezelf geweest, zonder resultaat. Ik kwam aan tot 105 kg en schommelde jarenlang tussen de 102 en 105kg. Veel te veel, maar wel stabiel. Het laatste half jaar gaat het helemaal mis. Ik heb steeds meer eten nodig om een verzadigd gevoel te houden. Het gekke is, ik heb eigenlijk geen hongergevoel. Na een buikwandcorrectie is dat gevoel helemaal verdwenen. Maar ik word wel heel beroerd en moet dan eten. Als ik eenmaal gegeten hebt, blijf ik de hele dag behoefte aan eten hebben. Het gevoel gegeten te hebben verdwijnt snel en heb ik een wee gevoel in mijn maag. Dat weer verdwijnt als ik iets eet.

Het gevolg is dat ik nu al 110kg weeg en ik mij erg veel zorgen begint te maken. Ik heb via de site van het CON geprobeerd contact op te nemen, maar dat kan niet meer. Omdat het meer dan vijf jaar geleden is ben ik "teruggegeven" aan de huisarts. Ik hoop dat u mij het één en ander kan uitleggen en misschien ook advies kunt geven. Alvast hartelijk dank.

Met vriendelijke groet,

 

Janny

 


2 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Hoi Janny,

 

Het kan zijn dat het lichaam blijft vragen om bepaalde voedingstoffen die ontbreken in je huidige voedingspatroon. Hierdoor kun je het gevoel behouden dat je niet verzadigd raakt. Heb je jezelf laten testen op tekorten of heb je veel trek in bijv. specifieke voedingsmiddelen?

 

Vriendelijke groet,


Sabine de Heer,

Diëtist

TRANSLATE with x English Arabic Hebrew Polish Bulgarian Hindi Portuguese Catalan Hmong Daw Romanian Chinese Simplified Hungarian Russian Chinese Traditional Indonesian Slovak Czech Italian Slovenian Danish Japanese Spanish Dutch Klingon Swedish English Korean Thai Estonian Latvian Turkish Finnish Lithuanian Ukrainian French Malay Urdu German Maltese Vietnamese Greek Norwegian Welsh Haitian Creole Persian     TRANSLATE with COPY THE URL BELOW Back EMBED THE SNIPPET BELOW IN YOUR SITE Enable collaborative features and customize widget: Bing Webmaster Portal Back


Antwoord van Janny

Dank u voor uw antwoord. Ik heb vooral behoefte aan "vet" , daar bedoel ik volle producten mee. 48 + kaas, (half)volle melk enz. Dit soort producten geven mij het gevoel dat ik gegeten heb. Maar eigenlijk is het zo dat ik 1x per dag veel eet meesta tussen 13.00u en 16.00u dat "moet" ik mij helemaal vol eten. Daarna heb ik de rest van de dag geen trek meer. Avond eten sla ik vaak over. Ontbijten heb ik nooit goed gekund. Dit alles speelt nu ongeveer een jaar. Daarvoor had een een redelijk normaal voedingspatroon op normale tijden. Ik heb geen tekorten, ik krijg elk jaar een zeer uitgebreid bloedonderzoek. Alleen vitamine A is standaard aan de hoge kant. Ik gebruik nu een multi vitamine met zo min mogelijk vitamine A. Ik voel me bij dit alles heel vervelend, ik weet niet wat de oorzaak is. Vriendelijke groet, Janny Kruit