Terug

Wat moet ik met alle informatie?

Kim van Delft

Op alle individuele websites over afvallen en een gezonde levensstijl aannemen lees ik dat je minder kcal moet binnenkrijgen om af te vallen, en daar ligt nu juist mijn probleem. Ik eet nu heel weinig, en dat is niet omdat ik wilde afvallen, maar dit is al heel mijn leven zo. Ik heb iets overgewicht en ik wil graag wat kilo's kwijt. Maar ik denk niet dat ik dan nu nog minder moet gaan eten, ik denk dat ik op een dag soms nog geen 1000 kcal binnenkrijg. Wat moet ik hier mee? Nog minder gaan eten? Of juist meer gaan eten om de vetverbranding te stimuleren? Zo ja? Hoeveel moet ik dan precies gaan eten? Ik ben 19 jaar oud, 1. 74 lang en 78 kg. Heel erg bedankt alvast.


2 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Hallo Kim,

Het lijkt er inderdaad op dat je juist iets meer moet gaan eten om te kunnen afvallen. Dat kan ik echter pas goed beoordelen als ik in kaart heb gebracht wat je nu gemiddeld op een dag eet en wat je (sport)activiteiten zijn. Woon je in Den Haag? Dan zou je een afspraak met me kunnen maken om eens langs te komen en alles samen door te nemen. Je bent van harte welkom. Je kunt me mailen op judith@mijnvoedingscoach.nl.

Hartelijke groet, 

Judith Schelling

(sport-)dietist 


Antwoord van Diëtistenpraktijk Beter Fit

Beste Kim,

Naast de inname van kcal is het ook van belang dat je voeding uitgebalanceerd is. Het kan zijn dat jou voeding te weinig voedingsstoffen bevat. Je stofwisseling is dan niet optimaal, wat het afvallen in de weg kan staan.

Daarnaast is het van belang dat je voldoende beweegt. Ook dit verhoogd de stofwisseling en stimuleert zo het afvallen.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Woon je in de regio Voorschoten, dan kan je ook altijd een afspraak maken (info@beterfit.com) om na te gaan of je voeding voldoende voedingsstoffen bevat. 

 

Groeten,

Alice Lagendijk, diëtist Beter Fit