Terug

Wat kan ik veilig inmaken/wecken?

Daphne

Beste meneer/mevrouw,

Op voedingscentrum.nl las ik dat je groente en vlees beter niet zelf kunt inmaken/wecken wegens het gevaar van botulisme. Er staat dat het wel veilig is jam te maken/inwecken van fruit, omdat ze genoeg voedingszuren bevatten om de groei van de bacterie tegen te gaan. Is al het fruit veilig? Er is wel verschil in zuurgraad tussen fruit. Op http://weckenonline.eu/botulisme-bij-wecken/ las ik bovendien dat inmaken met suiker en azijn wel veilig is, hier kon ik alleen niet over vinden op voedingscentrum.nl. Is het maken van dingen zoals atjar en zoetzure komkommer dan wel veilig?

Met vriendelijke groet,

Daphne


1 Antwoord

Antwoord van Diëtistenhuis

Beste Daphne,

 

Wat een leuke vraag. Ik moet eerlijk zijn dat ik hier mij nog nooit echt in heb verdiept. Atjar en zoetzure komkommer is wel veilig omdat je dit met azijn doet. Ik zag laatst een aflevering van 24kitchen waarbij ze dit deden. Voor de rest heb ik hier niet veel ervaring mee. Ik hoop dat ik je iets verder heb geholpen. 

Dit is de link van het filmpje van 24 kitchen. http://www.24kitchen.nl/shows/foodrecycle/recepten/atjar

 

Als je nog meer vragen hebt, laat het maar weten.


Vriendelijke groeten,
Eline Meijer 

Dietistenhuis.