Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Terug

Wat is gezonde olie om in te bakken?

Roger

30-07-2012 | 20:36

Op voedingscentrum staat uitgelegd dat verzadigd vet ongunstig voor de gezondheid is.  Op andere websites lees ik over het bakken in vetten/olieën. Die websites geven aan dat bakken in kokosolie het gezondst is, ondanks de veel verzadigde vetten die erin zitten. Dit zouden zogeheten gezonde verzadigde vetten moeten zijn.


Als olieën te heet worden, kunnen kankerverwekkende stoffen vrijkomen (als ik het goed begrijp, zijn de onverzadigde vetten hier verantwoordelijk voor). Nu weet ik niet wanneer mijn olie te heet is (behalve de indicatie in de vorm van rook dat van de olie afkomt).  Ik wil graag (groente, aardappels en groenteschijven) bakken in de gezondste olie. Welke olie moet ik kopen?


  

1 Antwoord

Antwoord van Voedingsadviesbureau C. Appel
17-08-2012 | 11:39

Over het algemeen zijn ze allemaal even gezond. In de een zit iets meer onverzadigd vet dan in de ander. Maar denk dat arachide-, olijf- en zonnebloemolie het fijnst zijn om in te bakken. Die zijn qua smaak ook vrij neutraal.