Terug

Waarom val ik (nog) niet af?

Eva

Ik ben een vrouw van 25 jaar, 1m.67 en weeg 70 kg. Ik heb altijd al alles gegeten watik wilde. Vroeger was ik altijd slank, 5 jaar geleden woog ik zo'n 58-60 kg, ik was ook geen grote snoeper maar lette absoluut niet op wat ik at. In de afgelopen 5 jaar ben ik steeds meer gaan snoepen en fast-food eten, waardoor ik nu 70 kg weeg. Ik vond het nooit zo erg omdat ik veelal meer rondingen kreeg, maar nu was ik er klaar mee toen ik ontdekte dat mijn BMI over het randje zit en mijn buikomvang te groot is.

 

Ik heb uitgerekend dat ik gemiddeld zo'n 2400 calorieën per dag binnen kreeg. Met de app 'fitness-pal' heb ik uitgerekend dat ik 1200 calorieën per dag moet eten om 0.5 tot 1 kg per week af te vallen; ik wil terug naar de 60 kg, alhoewel 65 ook al moo zou zijn. Dit is de eerste keer in mijn leven dat ik lijn en op mijn eten let. Ik ontbijt met knäckebröd en bij de lunch volkorenbrood met mager vlees. 's avonds geen koolhydraten maar vlees of vis met 200 gram groenten en verder caloriearme tussendoortjes zoals fruit, snackgroenten en magere yoghurt. Ik heb absoluut geen honger en het is prima vol te houden, ik zit aan de 1200 - 1300 calorieën per dag. Toch ben ik na 2 weken nog helemaal niks af gevallen. 

Hoe komt dit?

 

Ik houd op vrijdag wel een 'cheat day' omdat ik had gelezen dat je moet variëren, maar dan zit ik alsnog niet over de 2000 calorieën die dag. 

Verder doe ik 1 a 2 keer per week een half uur zwemmen en 1 keer een half uur hardlopen /joggen.


1 Antwoord

Antwoord van BalanceyourBody Diëtistenpraktijk

Hallo Eva,

Op dit moment doe je het prima, ik zou je adviseren om nog even vol te houden. Ga zeker niet nog strenger de caloriën beperken, dat heeft op termijn weinig zin omdat je lichaam zich heel snel kan aanpassen aan zo weinig energie en dan steeds zuiniger gaat functioneren.Mocht het over een paar weken nog geen resultaat opleveren, dan zou het kunnen dat je lichaam beter reageert op een dieet met weinig koolhydraten. Raadpleeg in dat geval een diëtist in je omgeving die hier ervaring mee heeft. Het is moeilijk een algemeen advies aan te geven, ieder lijs is uniek. Het is en blijft maatwerk!

Succes!