Terug

Vraag over het eten van fruit?

dhr. CGM de Poorter

L.S.

 

Ik heb een mail ontvangen over het eten van fruit. In hoeverre klopt deze bewering?

 

Met vriendleijke groet,

 

dhr. C.G.M. de Poorter

 

VRUCHTEN moeten worden gegeten op een lege maag. Als je zo fruit eet, zal het een grote rol spelen om uw systeem te ontgiften en levert u met een grote hoeveelheid energie voor gewichtsverlies en andere levensactiviteiten.


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Ik geloof er niet in dat dit waar is. Het lichaam werkt niet zo 'plat' als er in dit artikel beweerd word. Voedsel 'rot' niet in het lichaam, het wordt in miniscule stukjes opgebroken om te dienen als voedingsstoffen voor het lichaam. En of dit nou 1 massa is of apart gegeten wordt maakt niet uit. Zie het als het bouwen van een toren van Lego: als er alleen groene steentjes zijn (fruit), kun je er net zo goed een toren mee bouwen (opname van de stoffen in het lichaam) als dat je allemaal verachillende kleurtjes (ook ander voedsel) steentjes hebt. Het gaat erom dat er voldoende 'steentjes' zijn.

 

Over het stollen van vet in de maag door koud drinken kan ik ook niets mee. Het lichaam is te warm om vet te doen stollen, het vet moet eerst nog opgenomen worden voordat het iets in het lichaam kan doen. En het lichaam heeft ook vet nodig als energiebron. (onverzadigd vet is juist gezond).