Terug

Voorzorgmaatregelen allergie tijdens zwangerschap?

j Sensen

Hallo,

Ik ben nu 10 weken zwanger en vroeg mij iets af. Mijn zoontje heeft/had een hele heftige koemelkallergie (opzwellen van de keel en tong) en daarbij verschillende andere allergieen waaronder pinda (zelfde extremiteit) en als mindere kippenei. De dermatoloog toendertijd is erg geschrokken van de heftige symptomen die mijn zoon had als die melk dronk. Schijnbaar zijn de normale reacties van een koemelkallergie veel minder heftig.

Bij mijn vierde zwangerschap (na mijn zoon) ben ik pas na de geboorte overgestapt op sojamelk. maar deze kleine meid heeft tot op heden nog geen allergieen ontwikkeld. (15mnd)

Nu vroeg ik mij eigenlijk toch af of het misschien slim is om tijdens de zwangerschap al voorzorgsmaatregelen te nemen. In de familie zijn wel allergieen bekend Met name de koemelk. en ook mijn oudste dochter lijkt nu toch allergieen te ontwikkelen.bijv. hooikoorts, en appels. allergietest voor haar is aangevraagd. Graag zou ik wat advies willen. Bij voorbaat dank.


1 Antwoord

Antwoord van Dietheek Nieuwerkerk a/d IJssel

Beste Mw. Jensen,

 

Preventie van allergie is een onderwerp waar het laatste woord nog niet over gezegd is. U kunt informatie hierover lezen op de site van het Voedingscentrum: www.voedingscentrum.nl , maar ook van de Voedselallergiestichting: www.stichtingvoedselallergie.nl.

Voor een persoonlijk advies is het belangrijk om de baten en de lasten van een dieet tegen elkaar af te wegen. Hiervoor is een persoonlijk gesprek noodzakelijk. In het advies kan ook de mening/inschatting van de allergoloog meegenomen worden.

 

Ik hoop u hiermee voldoende geholpen te hebben.

 

Met vriendelijke groet,

 

Marian Noordam, dietiste

Dietheek Nieuwerkerk a/d IJssel.