Terug

Trage schildklier. Hoe het beste wat af te vallen?

Desiree

Zou graag wat kilo's afvallen. Heb net de diagnose trage schildklier gekregen. Zijn er bepaalde dingen die je beter niet kunt eten? Ik las dat soja niet goed was voor een trage schildklier. Wil me nu bewuster worden van wat ik eet. Ik zwem veel, maar doordat ik me de laatste maanden zo naar had gevoeld heb ik dat minder gedaan. Was erg moe, spierpijn, werk werd me teveel. En ik merkte dat ik was aangekomen. Geef niet alles de schuld aan de schildklier. Wil toch graag 10 kilo willen afvallen.


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Desiree,

 

Wat naar om te horen dat je de diagnose trage schildklier hebt gekregen. Belangrijk is dat je een balans weet te vinden in je eetgewoonten, je eetmomenten en de activiteiten in je leven. Daarvoor kun je het best uitproberen en bijhouden wat goed gaat en wat minder goed gaat. Als je medicatie krijgt is het van belang die af te stemmen op je voeding en activiteiten. Je kunt het vergelijken met insuline bij diabetes. Daarnaast is het advies vooral: Blijf gevarieerd eten! Een tip: Richt je niet te veel op één produkt.

 

Als je goed eet, heb je ook minder last van moeheid en spierpijn, omdat je lichaam dan voldoende binnen krijgt om te herstellen. Doordat je je de laatste maanden zo naar hebt gevoeld en je minder hebt gedaan, kan ik me voorstellen dat je ook uit je ritme bent geraakt met betrekking tot je energie-inname. Als je 10 kilo wilt afvallen is het belangrijk dat je energie-inname weer in balans komt.

 

Wil je advies over bewuste voeding, maak dan eens een afspraak bij een dietist. Hij/zij neemt rustig de tijd om eens te kijken hoe hij/zij samen met jou... jij jezelf weer in balans kunt brengen. Eventueel in samenspraak met je arts. Je kunt ook een verwijzing bij hem/haar aanvragen voor een dietist.

 

Succes!