Terug

Scheve verhouding onder en bovenlichaam?

Berg

Hallo, 

 

Ik ben een slanke dame van 21 jaar. Ik kamp eigenlijk mijn hele leven met een scheve verhouding van mijn onder en bovenlichaam. Ik heb namelijk een stevig onderlichaam en een heel slank bovenlichaam. Hoe krijg ik dat in verhouding (op basis van sporten en voeding)? 

 

Ik hoor het graag! 


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste dame,

 

Bedankt voor uw vraag. Ieder lichaam is anders en zo ook de vetverdeling. U heeft een typische 'peervorm' wat zich kenmerkt door meer vetopslag onder het midden. Het zal lastig zijn om bijvoorbeeld een zandloper-vorm te creëeren omdat u vermoedelijk bij aankomen het snelst aankomt aan de onderkant en het snelst afvalt aan de bovenkant. Met voeding zou u kunnen proberen wat gewicht te verliezen en zo de onderkant toch wat slanker te krijgen. Verder zou ik u laten adviseren in de sportschool om meer spiermassa te kweken aan de bovenkant. Verder kunt u met kleding veel doen, onder andere de Britse Trinny en Susannah hebben een boek met kledingtips aangepast naar figuurtypes uitgebracht, hierin vind je goede tips. Google anders eens op 'kleding bij peervorm'.

 

Wat nog belangrijk is om te weten is dat de peervorm de meest gezonde vorm is gezien er weinig vet wordt opgeslagen in de buikholte en zo ook rondom de organen. U kunt er dus zelf iets aan doen maar verwacht niet naar een heel ander lichaamstype te kunnen transformeren.

 

Gezonde groet,

Nutri-help voedingskundige ondersteuning