Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Terug

Rosacea als voedseltrigger?

Siep

26-12-2010 | 20:13

Afgelopen week is bij mij Rosacea geconstateerd, en ik begreep dat bepaalde voeding een trigger kan zijn waardoor dit erger wordt en dat dit per persoon verschillend kan zijn. Nu weet ik alleen niet zo goed hoe ik erachter kan komen wat voor mij persoonlijke voedseltriggers zijn.

 

 

Heeft u hier een tip voor? 

 

Alvast bedankt voor de informatie.


  

2 Antwoorden

Antwoord van Dietistenpraktijk Mirjam van Egmond
03-01-2011 | 16:12

Beste Siep,

echt veel met voeding kan ik niet doen. Wel zijn er voedingsmiddelen die de klachten kunnen verergeren, omdat zij verwijding van de bloedvaten veroorzaken:

alcohol, scherpe kruiden en specerijen en warme (hoge temperatuur) dranken of soepen.

Daarnaast is een gezonde voeding altijd aan te raden.

Wilt u graag een persoonlijk advies, maak dan een afspraak met een dietist in uw regio. De kosten worden vergoed met een verwijzing van uw (huis)arts via de basisverzekering.

met vriendelijke groet,

Mirjam van Egmond. 


Antwoord van Dietheek Nieuwerkerk a/d IJssel
10-01-2011 | 11:50

Beste Siep,

Mogelijk kan een dieet met een beperking van voedingsmiddelen rijk aan biogene aminen en histaminevrijmakers helpen. Ik ben gespecialiseerd in voedselovergevoeligheid en voedselallergie.

Naast dat dit dieet kan helpen bij jouw klacht, kan het ook helpen bij: (onbegrepen) maag-darmklachten, migraine/hoofdpijn, huidklachten/jeuk, kortademigheid/benauwdheid.

 

Met vriendelijke groet,