Terug

Prodimed dieet

Via via heb ik gehoord over prodimed (proteine dieet). Ik vraag me af of dit wel gezond is en of er ook andere (meer betaalbare) vormen zijn dan die van Prodimed? Zijn er ook diëtisten in de regio Leiden die met dit dieet werken?


2 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Ik zelf ben geen voorstander van proteine dieten. Toch zeg ik er iets over. Allereerst is het van belang  te weten waarom je een proteinedieet wilt volgen. Afvallen? Aankomen? Bodybuilding?

In Nederland krijgt vrijwel iedereen meer dan genoeg eiwit binnen.  Zelfs vegetariers en sporters.  Sommige doelgroepen hebben wellicht baat bij een hogere inname van eiwitten, maar dan niet door middel van een proteine dieet, maar d.m.v normale voeding. Een persoonlijk uitgebalanceerd dieet geeft vaak meer resultaat dan dat je je concentreert op één bepaald voedingsmiddel. 

Veel eiwitten is schadelijk voor mensen met nierproblemen. Eiwit kan helpen om niet te zwaar te worden omdat eiwitten een hoge verzadigingswaarde hebben. Dus je hebt minder snel trek. Als je om bepaalde redenen toch een proteine dieet wil volgen vraag dan professionele hulp.  

 


Antwoord van Angelique van der Sanden, diëtist

In de regio Eindhoven begeleid ik clienten met het Prodimed dieet. Dit dieet is een energiebeperkt dieet dat werkt met maaltijdvervangers, en is dus niet geschikt om aan te komen of om spiermassa te vergroten.

Het doel is vooral om de hoeveelheid vet en koolhydraten (=suikers) in de voeding te beperken en de hoeveelheid eiwitten op een normaal niveau te houden, waardoor je je reserve (vetmassa) gaat aanspreken, maar je spiermassa wel op peil houdt. Omdat het inderdaad minder geschikt is voor mensen met bepaalde gezondheidsproblemen, wordt van te voren een vragenlijst doorgenomen.

Dit dieet is tijdelijk en wordt meestal maar een paar maanden gevolgd, waarbij men streng begint en daarna langzaam overgaat op gezonde voeding.

Voor meer informatie over dit dieet en waar de dichtsbijzijnde dietist is bij wie je dit kunt volgen, kijk op de website van prodimed.

Met vriendelijke groet,

Angelique van der Sanden

Voeding en Dieet Son