Terug

Overgewicht bij mijn zoontje van 2

Ik heb een zoontje van 2 jaar en 5 maanden. Hij is 92,5 cm en weegt 17 kilo. Dit is dus te zwaar. Heeft u tips voor mij hoe ik het beste zijn eetpatroon kan indelen? Afvallen lijkt me niet echt een optie omdat hij toch ook echt bepaalde voedingsstoffen binnen moet krijgen. Ik heb op voedigscentrum.nl wel gezien wat een kind van zijn leeftijd gemiddeld moet eten om alle voedingsstoffen binnen te krijgen die hij nodig heeft. Zou ik dat mogen halveren? Ik zou niet willen dat hij nog meer aankomt.

 

Alvast bedankt!


2 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Het lijkt mij eerlijk gezegd niet heel erg veel teveel. Kinderen groeien soms in de lengte soms in de breedte.

Dat wisselt elkaar meestal af. Als uw eetgewoonte meestal volgens de richtlijnen van het voedingscentrum zijn, en uw zoontje eet ook gezond (o.a. fruit, melk, brood, of broodvervangers, smeersel, groenten, aardappelen, rijst of pasta,) dan is het vooral zaak te zorgen dat hij ook voldoende beweging krijgt. Door stoeien, rennen, klimmen, buiten spelen (in een veilige omgeving natuurlijk). Door hem aan meer beweging te laten wennen, zal hij zeker niet zwaarder worden bij gezond eten.

Mocht u daar nog steeds vragen over hebben, verwijs ik u graag naar mijn website,

 

Met vriendelijke groet,

Carin de Goede

Dietist voor u


Antwoord van Angelique van der Sanden, diëtist

Als er echt sprake is van overgewicht bij kleine kinderen (tot 4 jaar) is het altijd verstandig om dit te bespreken bij het consultatiebureau. En daarna evt. een afspraak te maken bij een (gespecialiseerde) dietist. Wat bij nogal wat kleine kinderen fout zit in de voeding zijn de vruchtensappen en gezoete dranken, zoals ranja, chocomel en yoghurtdranken. Het lijkt zo gezond, maar daar zitten toch veel suikers in die eigenlijk niet nodig zijn. Zeker kleine kinderen kun je aanleren om (vruchten-)thee zonder suiker te drinken of gewoon een bekertje melk of water.

Zomaar de voeding halveren is zeker geen goede optie.

 

Met vriendelijke groet,

Angelique van der Sanden

Voeding en Dieet Son