Terug

Mis ik voedingsstoffen tijdens mijn zwangerschap?

Linda

Ik heb een vraagje:


Ik ben net zwanger (nu 5 weken) en begin me nu te verdiepen in "gezond eten tijdens je zwangerschap". Nu heb ik het idee dat ik bepaalde stoffen te kort kom omdat ik een dieet volg (niet om af te vallen!). Ik eet namelijk niet hetgeen wat volgens het voedingscentrum zou "moeten".


Zo eet ik bijvoorbeeld geen brood. Ik had namelijk altijd erg veel darmklachten en deze klachten bleken samen te hangen met het gebruik van koolhydraten. Ik heb een periode helemaal geen koolhydraten gebruikt en daardoor zijn de klachten verdwenen. Inmiddels eet ik weer iets aan koolhydraten, maar dat is mimimaal. Meestal blijft het bij een half portie aardappelen/pasta/rijst bij de avondmaaltijd. 's ochtends eet ik fruit en 's middags een salade, soep, een omelet of vis. Mis ik hierdoor belangrijke voedingsstoffen (jodium?) nu ik zwanger ben?


Ook heb ik al jaren last van koemelkintolerantie. Iets kan ik wel hebben, maar zeker niet te veel... Ik eet af en toe geitenkaas en soms een half schaaltje yoghurt. Sojaproducten gebruik ik niet omdat daar vaak suiker in zit (kan ik ook niet zo goed tegen) en ik ben geen liefhebber van geitenyoghurt. Mis ik nu calcium?


Ik slik overigens wel een multivitamine voor rondom de zwangerschap (prena fem van orthica), daar zit dus ook wel iets in, maar is dat genoeg?


Ik hoor het graag!


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Linda

goed dat je deze vraag stelt. Het is in deze periode inderdaad heel belangrijk om alles binnen te krijgen, niet alleen voor je kindje maar ook voor jou. 

ik zou je echt aanraden een eenmalig consult af te spreken bij een (orthomoleculair) dietist (met verstand van suppletie) voor je voeding en een aangepast supplementen advies. De multi is goed, maar misschien niet afdoende.

Als je wilt ben je natuurlijk van  harte welkom om een afspraak te maken. Dit kan ook via skype of telefonisch. 

Vriendelijke groet,

 

Mirjam Bakker, orthomoleculair dietist

deDieetwinkel.nl

06 27595410