Terug

Melk, lactose, ei en notenvrij?

Mirjam

Ik geef borstvoeding aan mijn dochter van 3,5 maand. Nu heeft zij waarschijnlijk (wordt onderzocht) 1 of meerdere voedselallergieen. Daarom ben ik op een dieet gezet(waarschijnlijk mag ik binnenkort wel weer langzaam beginnen met noten eten, want uit de testen kwam daar niks uit). Nu vraag ik mij af hoe ik toch gezond en gevarieerd kan eten. Nu eet ik vooral veel fruit, groente en ontbijtkoek, maar ik wil wel eens wat meer variatie.


1 Antwoord

Antwoord van DPS dieetkunde

Beste Mirjam,

 

Op jou vraag is geen eenvoudig antwoord te geven aangezien ik niet weet welke allergenen je weg moet laten. Normaliter wordt alleen melkeiwit en evt. kippeneiwit weg gelaten waarna gekeken wordt of de klachten ook daadwerkelijk afnemen. Indien de klachten weg zijn kun je kijken naar de gevoeligheid van je kindje waarbij vaak sporen van melk en eiwit wel goed gaan, hierdoor wordt ook de variatie weer groter. Kan dit niet worden verdragen moet er goed gekeken worden naar de volwaardigheid van jou voeding en hoe deze te waarborgen, niet alleen omdat de borstvoeding terug kan lopen maar ook omdat jij zelf te korten aan belangrijke vitamine en mineralen kan hebben. Kort om zoals je wellicht al merk aan mijn antwoord zijn er eerst nog vele vragen die aan jou gesteld moeten worden voordat er een goed antwoord mogelijk is.  Ik zou je hierbij willen adviseren om een afspraak te maken bij een dietist voor begeleiding van jou zelf wat in de toekomst natuurlijk dan te combineren is met de verdere beleiding van jou kindje, te denken valt aan introductie bijvoeding en provocatietesten bij het 1ste levensjaar.

 

Mocht je hierin begeleid willen worden zou dat ook kunnen via ons allergiespreekuur binnen DPS dieetkunde (Utrecht/De Meern). Hierbij wordt samengewerkt met een allergoloog indien nodig.