Terug

Maaltijdsalades van AH als lunch te veel calorieen?

Omdat ik wat gezonder wil eten, maar die eeuwige boterhammen en crackers tussen de middag beu ben, heb ik me toegelegd op de maaltijdsalades van AH. Zij bevatten per maaltijd tussen de 450 en 500 kcl. 's Avonds eet ik dan weer een gewone avondmaaltijd (koolhydraten, eiwitten en groenten). Ik merk dat ik de laatste tijd veel aankom. Kan het zijn dat die maaltijdsalades de boosdoener zijn? Ik eet ze gemiddeld twee keer per week.


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Een Lunch van 2 snee brood, met magere kaas (30+), dieethalvarine, een glas halfvolle melk bevat 345 kcal. Dus een maaltijdsalade van 450-500 kcal bevat duidelijk meer energie. Daarnaast is bij afvallen brood belangrijk omdat het jodium en B-vitamines bevat. Deze voedingsstoffen stimuleren de stofwisseling (de verbranding van energie).

Een maaltijdsalade bevat ook vaak (vette) kaas, croutons en andere extra's die veel (verzadigd) vet leveren. Het beste kan je zelf een salade maken van rauwkost, bijvoorbeeld met een eitje of tonijn op water, eventueel met een dressing van een beetje halfvolle fritessaus, wat magere yoghurt, verse kruiden en peper en zout. Eet daar dan een snee bruin brood bij. Of maak een groentensoep (met een broodje erbij) of broodje gezond.