Terug

Lactose intolerantie, weer opbouwen van consumptie melkproducten?

Linda Rijkenberg

Beste diëtist,

 

Ik heb last van een lactose intolerantie en mijn dokter raadde mij aan om een jaar lang melkproducten te vermijden en het na dat jaar weer op te bouwen. Nu ben ik dus een jaar verder en het leven zonder melkproducten bevalt mij goed, maar soms is het lastig om (vooral omdat ik in een studentenhuis woon) altijd zonder melkproducten te leven.

 

Daarom is mijn vraag: hoe is de beste manier om de consumptie van melkproducten weer op te bouwen? Waar moet ik beginnen en hoeveel? En moet ik het gewoon vasthouden of gelijk mee stoppen als ik me niet zo goed voel?

 

Groetjes Linda


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Linda,

 

Wat vervelend dat je last hebt van lactose-intolerantie, dit kan allerlei klachten geven. Om je tolerantie voor melkproducten weer op te bouwen kan je het beste beginnen met het gebruiken van zure melkproducten, zoals yoghurt en karnemelk. Hierna zou je kunnen proberen om over te stappen op de normale melkproducten. Mocht dit nog steeds problemen opleveren dan zou je eventueel Kerulacs en Kerutabs kunnen gebruiken. Dit zijn enzymen die de melksuikers afbreken. Deze zijn verkrijgbaar bij de apotheek. Succes!

 

Met vriendelijke groet,

 

Margot van den Heuvel

 

Dietistenpraktijk van den Heuvel & Bourhim