Terug

Kunt u mij tips geven om goed af te vallen?

Jasmin

Hoi,

 

Ik ben Jasmin. Ik ben in 2 jaar tijd 14 kilo bijgekomen, maar wil nu afvallen. Heel graag! Ik wil mijn gewicht terug, maar weet net wat ik het beste kan doen. Kunt u mij tips geven?

 

Alvast Bedankt


2 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Hoi Jasmin,

afslanken is altijd heel persoonlijk, dus voor een goed aansluitend advies zouden wij als begeleiders in dit proces iets meer informatie nodig hebben (zoals hoe kan het dat je bent aangekomen). Ik kan je wel een paar algemene tips geven.

1) eet volgens de schijf van 5. Op www.voedingscentrum.nl vind je alles over gezonde voeding

2) mensen met overgewicht worden aangeraden om minimaal 5 dagen in de week minimaal 45 minuten per dag matig inspannend te bewegen (wandelen, fietsen, trappenlopen, zwemmen) etc + minimaal 2 x per week minimaal 30 minuten inspannend te bewegen (conditioneel of kracht)

3) kies een sport of bewegingsactiviteit die bij jou past (zo voorkom je teleurstellingen), dan wordt het willen sporten ipv moeten.

4) zorg voor voldoene ontspanning (hoe meer stress hoe makkelijker er ongezond wordt gegeten)

5) onderzoek je eetgedrag. Als je ongezond en te veel eet om je lekkerder te voelen, kun je hier begeleiding voor zoeken, bijvoorbeeld een coach om deze patronen mee te doorbreken. Eet je ongezond uit onwetendheid, ga dan op onderzoek uit (bijv voedingscentrum)

6) ga NIET crashen, belangrijk is om geleidelijk af te slanken, je geeft aan in 2 jaar tijd 14 KG te zijn aangekomen, dan kun je niet verwachten dat dit er in 4 weken af is, je komt dan in een spiraal (JOJO-en) 

7) als richtlijn geef ik altijd maximaal 0,5 kg per week eraf), hoe dit er voor jou uitziet in hoeveelheid voeding kan ik niet zeggen, daar heb ik meer info voor nodig.

 

Hoop dat je er wat aan hebt!!! succes! 

 

 


Antwoord van Olijf Voedingsadvies

Hallo Jasmin,

 

Je kunt met deze vraag heel goed terecht in de praktijk van een gewichtsconsulent. Deze kan voor jou precies uitzoeken hoe jij gezond kan eten en bewegen om weer langzaam af te vallen. Je kunt ons vinden via de site Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Er is ongetwijfeld een praktijk bij jou in de buurt.

 

Succes, Annette Wessels