Terug

Kokosolie... gezond of niet?

Marianne van der Geest

Beste dietisten, 

 

Kokosolie bestaat uit verzadigd vet en iedereen weet dat verzadigd vet slecht voor je is. Toch lees ik meer en meer dat kokosolie een uitzondering is en dat het één van de beste plantaardige vetten is die er bestaat. Mijn huisarts weet hier niets anders over te zeggen dan dat ik het beter niet kan gebruiken omdat het slecht vet is. Wat is nu waar? Ik hoop dat iemand mij hier iets over kan vertellen.

 

Alvast bedankt,

 

Marianne v


3 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Marianne,

 

Ik vind het een hele goede vraag. Zelf zit ik er ook mee. Vanuit de opleiding en voedingskundig gezien, bestaat kokosolie voornamelijk uit verzadigd vet. Echter kokosolie bevat meerendeel MCT, die juist NIET zorgen voor vetopslag.

 zie ook http://nl.wikipedia.org/wiki/Kokosolie

 

Ik hoop echt dat de voedingskundige wereld gaat veanderen en in gaat zien dat kokosolie en kokosvet juist prima vet is.

 

Mvg

Sigrid vd Marel-Sluijter

diëtist

2FeelBetter Diëtistenpraktijk Katwijk 


Antwoord van Marianne van der Geest

Hallo Sigrid,

Dank je wel voor je reactie! Ik gebruik kokosvet nu al een paar weken en ben er erg tevreden over. Ik hoop echt dat hier veel meer bekendheid aan gegeven gaat worden,want bijna iedereen denkt dat kokosolie slecht voor je is. Het zou fijn zijn als artsen hier meer bekend mee zouden zijn. Ik heb verleden jaar een hart infarct gehad en probeer zo gezond mogelijk te eten en daar hoort volgens mij de kokos olie ook bij, alleen jammer dus dat mijn arts het mij afraad. Maar ik blijf het gewoon gebruiken want ik denk toch echt dat hij het bij het verkeerde eind heeft.

Vriendelijke groet,

Marianne van der Geest


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Marianne,

Gewoon zo doorgaan! Veel succes en gezondheid toegewenst.

 

Vriendelijke groet,

Sigrid vd Marel-Sluijter