Terug

Is roomboter gezond of niet?

Ingrid

Ik kook vooral met olijf en zonnebloem olie, maar ik smeer roomboter op mijn brood. Ik hoor de laatste tijd steeds vaker dat roomboter gezonder (natuurlijker) is dan margarines. Klopt dit of is het toch gezonder om halvarine of margarine op brood te smeren

 


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

roomboter is in mijn ogen gezonder én hierover zal altijd onenigheid blijven bestaan. Ik houd van natuurlijke voeding zonder toevoegingen. Andere partijen zullen zeggen dat roomboter veel verzadigd vet bevat en daardoor slechter is dan M/H. Zolang je voor de rest oplet dat je niet te veel verz.vet binnen krijgt en voldoende andere voedingsstoffen ben je goed bezig. 

Het beste is dan natuurlijke, biologische en liefst dynamische roomboter (ongezouten). Je kunt als alternatief ook eens kokosolie proberen (is hard bij kouder dan 25 graden én kun je ook op je brood doen)

Onlangs zijn er onderzoeken gedaan die uitwijzen dat margarine en halvarine kankerverwekkend zijn, door de toegevoegde stoffen. Het is schijnbaar meer kunststof dan voeding.