Terug

In korte tijd veel aangekomen?

Colien

Onze dochter van 16 jaar gebruikt sinds kort de pil. Dit is als medicijn bedoelt tegen acné. Hier is ze in korte tijd van aangekomen. Ze heeft een lengte van 1.80m en weegt bijna 80 kilo. Nu is ze bijna van het ene probleem af en komt de volgende er voor terug. Is er een dieet voor haar leeftijd om te volgen? Ze is verder goed gezond.


2 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Hallo,

Een grote gewichtstoename kan bijna niet van het gebruik van de pil zijn, maar meestal van teveel eten t.o.v. te weinig bewegen. Maar om dit goed te begeleiden is een persoonlijk advies van een diëtist aan te raden.

Vraag een verwijzing van uw huisarts en zoek een diëtist bij u in de buurt. Op www.dcn.nu. kunt u een collega diëtist bij u in de omgeving vinden.

Met vriendelijke groet

V.A.H. Verhoeven-Corstjens,diëtist. 


Antwoord van Dietistenpraktijk DDietist Amsterdam, The Holistic Dietician

Beste Colien,

 

Het kan inderdaad zo zijn dat uw dochter is aangekomen van de pil.

Dit hoeft geen overgewicht aan vetmassa te zijn, maar het kan zo zijn dat ze ineens erg veel vocht vasthoudt (dit kan alleen niet enorm veel kg schelen).

(u geeft in het bericht niet aan hoeveel kg in hoeveel tijd uw dochter is aangekomen, dus hier kan ik helaas niet op reageren).

De pil heeft op iedereen een andere uitwerking en daarom is het misschien verstandig om nogmaals bij de huisarts langs te gaan om deze bijwerking aan hem/haar voor te leggen.

Er zijn veel verschillende soorten anticonceptie en misschien past deze pil niet goed. Overstappen kan een mogelijkheid zijn, maar overleg dit liever met de huisarts.

Voor overgewicht is het ook mogelijk om naar een dietist te gaan. Dietistenpraktijk DDietist is gespecialisseerd in overgewicht, emotie-eten en eetstoornissen, en misschien een mogelijk optie?

Er wordt minimaal 4 uur dieetadvisering vergoedt door de zorgverzekeraar met een verwijsbriefje van de (huis)arts. Een dieet zou ik niet aanraden! en behoort ook zeker niet tot mijn methodes. Leer liever een gezond eetpatroon aan met voldoende beweging. Ik zou haar graag willen helpen.

 

voor meer informatie zie onze website

 

met vriendelijke groet,

D.Willemsen

 

Dietistenpraktijk DDietist
Gezondheidscentrum Hygiea 8
Hygieastraat 8
1076 RM Amsterdam
T: 0630005867
KVK nummer: 51030284