Terug

Hoeveel afvallen?

Sylvia

Hallo,

 

Hoeveel mag je per week afvallen? Is het normaal dat als je gestopt bent met roken dat je dan meer aankomt. Er moet bij mij zeker 15 kilo af. Met wat voor een dieet gaat dat het snelst. Ik weeg 87 kilo en ben 1.68 m.

 

Ik heb vandaag een verwijsbrief gevraagd bij de huisarts voor een dietist. Wil er nu echt iets aan gaan doen, hiervoor nooit eerder een dieet nodig gehad, laatste 10 jaar komt er elke keer weer een kilo bij. Ben het nu echt zat.

 


1 Antwoord

Antwoord van Angelique van der Sanden, diëtist

Hallo Sylvia,

Zoals je zelf zegt: elk jaar komt er weer een kilo bij, dus moet het er dan snel af? Het nadeel van snel afvallen is, dat je veel minder calorieën moet gaan gebruiken dan dat je gewend bent. Ben je op je streefgewicht, zul je het langzaam op moeten bouwen tot een niveau waarop je gelijk blijft van gewicht. Dat is niet gemakkelijk! Daar stranden de meeste lijners op.

Het snelste val je af met maaltijdvervangers, maar bouw dit dus goed af tot een gezonde voeding dan moet je daarna ook goed op gewicht kunnen blijven.

En over het stoppen met roken.... Ja, dan kom je meestal 3-7 kg aan. Maar voor je gezondheid is het stoppen met roken belangrijker dan die extra kilo's!

 

Met vriendelijke groet,

Angelique van der Sanden, diëtist in Nuenen