Terug

Hoe voorkom ik honger na het eten?

Han

Een van mijn kinderen en ikzelf hebben vaak een hongergevoel na het eten, ook als we goed (voldoende) gegeten hebben. We eten vrij traditioneel, dus bij warm eten aardappels, rijst, pasta, altijd met groente en vrijwel altijd vlees. Ik gebruik wel pakjes en mixjes, maar lang niet dagelijks. Brood altijd bruin of volkoren.

 

We vinden het hongergevoel lastig, want we willen allebei niet zwaarder/dikker worden. Kan het hongergevoel na het eten minder worden door bepaalde voedingsstoffen/ingredienten wel of juist niet te gebruiken, of is er een andere oorzaak voor dat gevoel?


1 Antwoord

Antwoord van Suc6 voedingsadvies

  • Eet regelmatig (3 hoofdmaaltijden en maximaal 3 tussendoortjes). Hierdoor blijft je bloedsuikerspiegel stabiel
  • Eet voldoende eiwitten en vezels (eet het liefst volkoren pasta, zilvervliesrijst), dit zorgt voor een meer verzadigd gevoel
  • Zorg voor voldoende vocht (het liefst water, thee)
  • vermijd overdadig gebruik van suiker en zetmeel. Dit geeft veel schommelingen in de bloedsuikerspiegel waardoor je snel weer trek krijgt
  • Eet langzaam en met aandacht (niet op de bank voor de televisie)

 

Heb je toch nog een hongergevoel, drink dan een glas water. Dorstgevoelens kunnen worden verward met hongergevoel.

 

In pakje en zakjes uit supermarkt is vaak veel suiker toegevoegd, wat weer veel invloed heeft op de bloedsuikerspiegel. Maak het liever zelf. Het kost echt niet veel tijd. Met wat kruiden uit een potje of vers, knoflook, wat ketjap en een simpele fles bio tomatensaus kom je al een heel eind.

 

Veel succes!

Angela van der Venne

Suc6 voedingsadvies