Terug

Hoe vind ik een dietist gespecialiseerd in lactose-intolerantie?

Christine

Bij mij is onlangs door middel van een H2-Ademtest vastgesteld dat ik een lactose-intolerantie heb. De dietiste (van het ziekenhuis waar het onderzoek was gedaan) kon mijn vragen niet goed beantwoorden, kon me niet helpen bij het bepalen van de mate waarin ik lactose kan verdragen en leek me ook niet echt te kunnen begeleiden bij het bepalen van een goed dieet. Ook vond ze mijn vragen over het lactosegehalte van de pil en andere medicijnen niet relevant. Ik moest vooral wel melk en yoghurt blijven gebruiken om genoeg calcium binnen te krijgen. Heel onbevredigend.

 

Nu ben ik eigenlijk op zoek naar een dietist in de regio Rotterdam die gespecialiseerd is in lactose-intolerantie. Het liefst iemand die snapt dat ik prima in staat ben om uit te vinden wat ik wel en niet mag eten, maar mee wil zoeken op antwoorden naar de moeilijkere vragen, en die kan helpen een goed dieet te vinden.

 

Kan iemand hier me adviseren hoe nu verder te gaan?

 

Alvast hartelijk dank, Christine

 

 


4 Antwoorden

Antwoord van Eilandcoaching, dietist en stress & burn-outcoach

Hoi Christine,

Wat jammer dat je je niet goed genoeg geholpen vindt. Bij een lactose-intolerantie kan je vaak nog wel wat lactose verdragen maar het is inderdaad uitvinden hoeveel. Ik zou je graag verder helpen maar zit niet in de buurt, ik werk in Hilversum. Ik hou mijn spreekuren niet achter een bureau maar wandelend en ga mee naar de supermarkt e.d. Dus heel praktisch, zeker bij een dieet waarbij productinformatie erg belangrijk is. Als je het er voor over hebt een keer deze kant op te komen, dan begeleid ik je graag. We kunnen natuurlijk ook online contact hebben. Ik hou wel van uitdagende, moeilijke vragen en dan samen het antwoord er op gaan zoeken. Voor meer informatie verwijs ik je naar mijn website (www.eilandcoaching.nl), je kan me ook mailen info@eilandcoaching.nl. Ik ga wel morgen op vakantie tot en met volgende week vrijdag.

Groetjes,

Ingrid Kop

 


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Christine,

Je zit met een heleboel vragen over je lactoseintolerantie, ik kan je helpen bij het beantwoorden daarvan. In mijn praktijk begeleid ik veel mensen met lactoseintolerantie. Mijn praktijk is niet gevestigd in Rotterdam maar je mag altijd contact opnemen voor de mogelijkheden. Meer informatie vind je op: www.kellybennis.nl 
Op www.nvdietist.nl kun je ook gericht zoeken naar een diëtist bij jou in de buurt, zoek dan bijvoorbeeld op allergie of lactose.

Veel succes!

Kelly Bennis
Diëtist


Antwoord van Dietistenpraktijk Mirjam van Egmond

Beste Christine,

in de regio Rotterdam zijn meerdere goede dietistenpraktijken, je kan ze het beste vinden bij www.nvdietist.nl en klik op zoek een dietist. Of kijk op www.dieetditdieetdat.nl. Hier is een dietist te vinden die extra expertise heeft bij voedselovergevoeligheid.

succes, Mirjam van Egmond, dietist. 


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

En kijk eens op http://www.disolut.com/links/ waar dietisten staan gespecialiseerd in lactose-intolerantie