Terug

Hoe kun je afvallen/op gewicht blijven met coeliakie en lactose-intolerantie ?

Miriam Schoufour

Ik weet sinds 2 maanden dat ik een glutenallergie heb. Dit bovenop een te trage schildklier en een lactose-intolerantie maakt het elke dag een uitdaging om lekker en gevarieerd te eten. Maar nu merk ook nog dat mijn gewicht langzaam weer omhoog kruipt. Erg jammer omdat ik in 6 jaar 70 kilo was afgevallen en dat graag zo wil houden, zoals u zult begrijpen. Wat is de beste manier om op gewicht te blijven ?


3 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Hoi Miriam, Hier is helaas geen pasklaar antwoord op want je zal heel wat aan je voeding moeten veranderen om je ook goed te blijven voelen. Wanneer je zoals je beschrijft in 6 jaar 70 kg bent afgevallen, heb je al een hele lange weg achter de rug. Is de trage schildklier een gevolg van het afval proces? Zoals je waarschijnlijk weet moet je naast een glutenvrij dieet ook (tijdelijk) een lactosebeperkt dieet volgen. Wanneer de darmwand zich hersteld heeft op een glutenvrij dieet, kan voorzichtig worden begonnen met de introductie van melkproducten.

op de site van het voedingscentrum zijn  veel tips over lactose intolerantie te vinden en over coeliakie op glutenvrij.nl. Verder kan er toch nog heel gevarieerd gegeten worden, maar zal het een lange weg worden.... Je hebt niet helemaal een antwoord op je vraag, maar je kan ook contact met me opnemen voor een afspraak dan kan ik eens gaan berekenen wat er precies in een basisvoeding voor je moet zitten. Veel sterkte en succes!! E. Hallensleben.


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

deze vraag is niet zomaar 1-2-3- te beantwoorden. Je zult hiervoor echt een afspraak met iemand moeten maken.

Met vriendelijke groet,

Sylvia Bosma 


Antwoord van Miriam Schoufour

Hallo, beide bedankt voor uw antwoord. Dat u geen pasklaar antwoord kan geven dat had ik al ingecalculeerd. Ik ben al een tijdje op weg en heb inmiddels wel door dat het lichaam een mysterie blijft. Inmiddels heb ik iemand gevonden die mij kan helpen.

Met vriendelijke groet, Miriam