Terug

Hoe kom ik aan?

Ik wil graag aankomen omdat ik mezelf te mager vind. Ik ben 20 jaar, ben 1.65 en ik weeg 45 kilo. Welke producten moet ik eten en hoe vaak moet ik eten?


2 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Om aan te komen is het niet verstandig om heel vet te gaan eten of veel te gaan snoepen. Hierdoor lukt het vaak niet niet om aan te komen, doordat je snel vol bent en daardoor onvoldoende kunt eten tijdens de maaltijd. Bovendien is het ongezond.

 

Mijn advies is om regelmatig te eten; 3 hoofdmaaltijden en 3 keer iets tussendoor. Daarbij kun je het beste kiezen voor 'basis' voedingsmiddelen zoals brood, aardappelen, fruit en groente en melkproducten. Ter aanvulling zou je bijv. wat volle (kwark)toetjes kunnen eten.


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Naast de adviezen van mijn collega Martine Bos kan je ook de volgende producten gebruiken: noten (alle soorten, als tussendoortje en door salades bijvoorbeeld), zaden en pitten, vette vis, vis uit blik op olie, rijkelijk gebruik van olijflie (bijvoorbeeld over salades), pindakaas, dieetmargarine (ipv dieethalvarine), rozijnenbrood, krentenbollen, avocado, smoothies van fruit en zuivel. Tevens kan je naast je normale voeding maaltijdvervangers gebruiken (Slimfast etc). Normaal worden deze producten gebruikt om af te vallen. Wanneer je naast je normale voeding maaltijvervangers neemt krijg je veel extra energie binnen. Een ander hulpmiddel is Fantomalt. Dit is een energierijke poeder op basis van koolhydraten. Je kan dit oplossen in veel vloeibare producten. Het is wel raadzaam een dietist in de arm te nemen.