Terug

Hoe kan ik het beste afvallen?

Karo

Hallo,

 

Ik heb een vraagje. Ik ben 15 jaar oud en heb een BMI van 26.5 (82 kg en 1.76 m). Dat betekent dus overgewicht. Ik probeer al tijden af te vallen op een gezonde manier door veel te bewegen en gezond te eten, maar dit lukt gewoon niet helemaal. Moet ik hiervoor naar de huisarts zodat deze mij kan doorverwijzen naar een dietist?

Ik heb ook striemen op mijn borsten en benen, is er hiervoor een soort middeltje zodat deze wat minder duidelijk worden?

 

Ik hoop op een antwoord.

 

Met vriendelijke groetjes,

 

Karo.


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Karo,

 

Je BMI is inderdaad net te hoog. Maar een BMI zegt niets over de verhoudingen van je lichaam (vet en spiermassa). Je geeft aan veel te sporten en gezond te eten. Wellicht dat je meer spieren hebt opgebouwd en dat daardoor je gewicht nog niet naar beneden is gegaan. Het kan ook zijn dat je ondanks gezond eten en veel bewegen toch nog ergens teveel of juist tekorten aan krijgt zodat het afvallen niet lukt. Al met al kan het heel goed zijn dit eens met een dietiste te bespreken. Zij/hij kan je lichaam analyseren door metingen en je voeding doornemen en bespreken. Op deze manier weet je iedergeval dat je je lichaam niet tekort doet en of je op de juiste weg bent. Wat betreft de striemen daar kun je weinig aan doen. Waarschijnlijk zijn ze ontstaan door je groei. Wel kun je je goed insmeren met lotion waardoor je huid soepel blijft.

 

Ik hoop je vraag zo voldoende te hebben beantwoord?

 

Groeten,

Sanne Winius,  dietiste Voedingsadviesbureau VIVA

Heerenveen-Kampen

Tel: 0513-841322