Terug

Hoe kan ik gezond eten zonder af te vallen?

ger

Dag, ik ben op zoek naar tips  om gezond te eten zonder af te vallen. Overal waar ik zoek op internet vind ik tips voor gezond eten en afvallen en dat wil ik juist niet hebben. De kilos gaan er bij mij sneller af dan dat ze eraan komen. Ik eet best wel ongezond momenteel omdat ik het idee heb dat ik vet moet eten om kilos erbij te krijgen of om op mn gewicht te blijven.


2 Antwoorden

Antwoord van Diëtistenpraktijk Rosella Berghuis

Goedemorgen Ger,

 

Kan je  aangeven hoe je huidige eetpatroon eruit ziet? En of je ook aan sport/beweging doet?  

Belangrijk is om in ieder geval verantwoorde keuzes te blijven maken. Regelmatig eten, voldoende groente/fruit en normale broodmaaltijden. Gemiddeld komt dit vaak neer op 4-5 boterhammen per dag. Bij avondeten dan ook normale porties van 3-4 aardappelen, 200 gram groente en 100 gram (mager) vlees.

Je mag ook altijd mailen naar info@rosellaberghuis.nl met betrekking tot je huidige eetpatroon.

 

Groeten,

 

Rosella Berghuis

www.rosellaberghuis.nl ;


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Hoi Ger,

voor een goed persoonsgebonden advies moeten we meer weten. Je energiebehoefte past bij je geslacht, leeftijd, lengte, vetpercentage, mate van inspanning. Daarnaast is het zeker niet een gegeven dat als je vet eet, dat je dan aankomt. Ik heb onlangs iemand begeleid met (zoals het klinkt) een gelijke situatie. Jongeman die wilde juist aankomen en at veel vet. Hij kwam niet aan. Door minder vet (ook niet te weinig) en gevarieerder te gaan eten was hij al snel wat aangekomen. Rosella gaf al wat tips. Daarnaast kun je vaak al winst boeken door volwaardig te eten, volkoren producten: volkoren brood, zilvervliesrijst, volkoren pasta. Én minderen met toegevoegde suiker / synthetische zoetstoffen.

Ik geef graag basis tips via dit medium, voor een persoonsgebonden advies zullen we toch een betaalde analyse / advies moeten maken (meestal [deels] vergoed uit aanvullende verzekering).

groet

Remko Mooij 

www.fitterenslanker.nl