Terug

Helpen tussendoortjes afvallen?

Surinde

Geachte heer/mevrouw, 

 

Mijn vraag betreft het gebruik van tussendoortjes om af te vallen. Ik ben opzoek naar een wetenschappelijke onderbouwing waarom het gebruik van tussendoortjes het afval proces stimuleert. Is er een wetenschappelijk onderzoek waar u mij naar kunt verwijzen of hebt u zelf informatie hierover? Ik heb dit nodig voor mijn stage opdracht waarbij ik gebruik ga maken van tussendoortjes voor een cliënt die alleen ontbijt, lunch en avondeten nuttigt.

 

Met vriendelijke groet,

 

Surinde


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Goedendag,

 

Probeer eens op informatie te zoeken over de bloedsuikerspiegel, constante afgifte van energie waarbij pieken en dalen in de bloedsuiker beperkt blijven. Ook met regelmaat eten in relatie brengen met de stofwisseling / metabolisme kan goede resultaten opleveren. Daarbij is het denk ik heel handig om insuline in kaart te brengen. 

Er zijn veel onderzoeken over te vinden. Wel denk ik dat je alle onderwerpen het beste apart kan opzoeken en daarop verder kan borduren.

Opzoeken welke bronnen andere onderzoeken hebben gebruikt kan je ook verder op weg helpen. 

Probeer eens te kijken op http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed (Eng.) Hier staan veel onderzoeken op medisch gebied. Ze zijn niet allemaal gratis maar je kan van de meeste wel een goede samenvatting vinden.  

Hopelijk kun je hier wat mee.

 

Veel succes.

 

 

Hartelijke groet,

 

 

Josette van Toor