Terug

Gezond snacken... ?

Soennah

Ik heb vaak 's avonds rond een uur of 8 behoorlijke trek. Eerder at ik yoghurt met muesli, aardig wat rijstsnack. Naast veel thee drinken ben ik nu begonnen met "gezond snacken".

Ik maak zelf dips van tomaat, ui, knoflook, basilicum, koriander en rode peper. Deze dips eet ik dan met wortels, bloemkool of komkommer.

 

Ik vraag me af, gezien dat ik een bak met deze groentes leeg eet enkele avonden per week wel positief werk voor mijn gewicht... Want misschien houd ik mezelf voor de gek.

Ik stil dan wel de trek, maar is het wel goed voor mijn gewicht.


2 Antwoorden

Antwoord van De Kindereetcoach

Beste Soennah,

 

groenten kunnen echt geen kwaad voor je gewicht, ook niet als je er elke avond een flinke bak van eet. Zolang er geen sauzen, dressings aan te pas komen kun je gewoon je gang gaan. Uiteraard kun je er ook best een light dressing bij maken, maar hoe de hoeveelheid in de gaten.

 

Heb je een idee waar die trek rond 8 uur vandaan komt? Eet je overdag wel genoeg?

 

Hartelijke groet, Cornelie Vogtländer

 Praktijk Jouw Eetcoach

06-39563989

 


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Overdag genoeg en evenwichtig eten zorgen er meestal voor dat een klein tussendoortje volstaat in de avond.

Als dat in orde is zou je eens moeten kijken of er niet een andere reden is voor de trek; heb je echt trek, of is het verveling o.i.d.? Probeer afleiding te zoeken als de trek opkomt. Blijven eten geeft niet altijd het gevoel waar je naar op zoek bent... misschien is een groot glas vers koud water ook een goed idee.

Vaak helpt afleiding er voor zorgen dat je hongergevoel uiteindelijk overgaat. Het kan ook gewenning worden van je lichaam; het is afgesteld op een flink maal om een uur of acht  'savonds.

Met wat veranderingen uitproberen kom je vast een stuk verder op weg.....!!

 

Eetstoornismanagement AnyYou

Doetinchem

06-57734530