Terug

Gewichtstoename ondanks veel sporten/ letten op eten?

chantal

Hallo

 

Ik ben een jonge meid van 24 jaar/ ben 1.67 lang en weeg momenteel 61,5 kg. Zo'n 4 jaar geleden woog ik 71 kg. Door verandering van de pil/ veel en langdurig sporten ben ik in de 3 jaar 11 kg afgevallen.

Ik ben in die 4 jaar alleen maar afgevallen. Een jaar stond in op 60kg. Ik ben erg veel bezig met sporten en sport zo'n 6 tot 8 uur (in de de week) fanatiek (4 uur spinning/ 2 uur bodypump/ fitness), ook wandel ik bijna dagelijks een uur.

Ik ben erg veel bezig met mijn lichaam, en ben als de dood om bij te komen. Ik eet veel beschuiten/ yoghurt/ mueslie. Toch kom ik aan! Een warme maaltijd sla ik dan ook liever over. Ook drink ik geen alcohol en frisdrank. Tuurlijk trakteer ik mezelf weleens op iets lekkers, maar dit is niet dagelijks.

Nu is mijn vraag dan ook; kijkend naar mijn leefpatroon, hoe kan ik zijn bijgekomen?

Kunnen jullie mij advies geven om weer terug te komen op mijn gewicht van 60 kg?

 

Alvast bedankt!

gr Chantal


2 Antwoorden

Antwoord van De Kindereetcoach

Hoi Chantal,

 

het klinkt alsof je te weinig eet wellicht. Om dit zeker te weten zou ik veel meer willen weten, maar als je te weinig eet gaat je lichaam in de welbekende spaarstand en zal het alles opslaan dat het binnenkrijgt.

 

Hartelijke groet, Cornelie Vogtlander

Praktijk Jouw Eetcoach

Lekker Pûh!!! gewichtsbeheersing speciaal voor kinderen


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Veel yoghurt, muesli en beschuit kunnen vast beter vervangen worden door een fatsoenlijke gevarieërde maaltijd. Een warme maaltijd hoeft helemaal niet vol met calorieën te zitten. Mager koken kan ook.

Besef wel dat je de verhouding verbranding (sporten) en energie-inname in de gaten houdt en weet dat spieren zwaarder wegen dan vet...

 

Succes ermee!

 

Eetstoornismanagement AnyYou

Doetinchem

06-57734530