Emotie-eten
Wat kan ik doen tegen emotioneel eetgedrag?
2 Antwoorden
Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is
Emotioneel eetgedrag is iets dat veel voorkomt. Veel mensen koppelen emoties aan eten. Gezelligheid, blijheid, verdriet, balen, faalangst, boosheid, onzekerheid, etc. Het is belangrijk dat je emoties kan loskoppelen van eten. Ze hebben in feite niets met elkaar te maken. Ga na waarom je eet. Maak een eetverslag met wat je eet en waarom je eet. Wat zijn je gedachten tijdens het eten. Als je weet in welke situaties je gaat eten kan je die situaties aanpakken.
Maak afspraken met jezelf. Spreek met jezelf af wat en wanneer je mag snoepen per week. Geniet daar dan ook van. Bij emotioneel eetgedrag is begeleiding van een dietist erg nuttig. Het is een lastig probleem dat in de meeste gevallen een goede begeleiding behoeft. Een boektip; Joanna Kortink, Uit de ban van eetbuien.
Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is
Inderdaad, probeer, b.v. met behulp van een eetverslag te achterhalen wat er gebeurd op het moment dat je gaat 'emotie-eten'. Probeer vooral te kijken wat er gebeurd vlak voordat het begint.
Wanneer je de oorzaak weet waardoor je zo gaat eten is het zinvol om daar éérst iets mee te doen.
Belangrijk is het om eerst de oorzaak weg te nemen en daarna te kijken wat het opleverd voor de gevolgen (het eten). Zodra je de oorzaak hebt achterhaald zul je ook bewuster met de gevolgen kunnen omgaan.
Succes!
Eetstoornismanagement AnyYou