Terug

Ega dieet volhouden?

Ineke

Ik ben al enige tijd (5 weken) het ega dieet aan het volgen. Ik vind het een prima afwisselend dieet waar je geen honger bij hebt. Nu beweeg ik daar ook nog voldoende bij, ik loop veel, fiets veel, zeker een uur per dag.

 

Nu heb ik zeker een overgewicht van 20 kg (ik weeg 85 kg bij een lengte van 1.68) en je zou zeggen dat het toch goed moet gaan vooral in het begin. Nu gaat het vreselijk langzaam, de eerste week natuurlijk gelijk 2 kg, maar ben nu in 2 weken tijd maar 3 ons afgevallen. Ik zondig helemaal niets, houd me helemaal aan het programma. Is dit nu echt een kwestie van volhouden?

 

Ik word er wel een beetje moedeloos van.


1 Antwoord

Antwoord van Vive dieet- en leefstijladvies

Beste Ineke,

 

Afvallen is meestal een kwestie van volhouden. Vaak als je al meerdere dieten gevolgd hebt reageert je lichaam minder goed op een dieet en kan het langer duren voordat je resultaat ziet. Je kunt er dus voor kiezen om op deze voet verder te gaan. Mijn advies is om voor een gezonde voeding te kiezen in combinatie met voldoende beweging. Zoek hierbij het liefst ook professionele begeleiding. Dit geeft je beter resultaat, zeker als je kijkt op de lange termijn!!

 

Met vriendelijke groet,

Martine Bos,

dietist