Terug

Chinese geneeskunde(voeding) nier/mild/lever chi(qi)- leegte en leverhitte?

Ivonne

Beste dietisten,

 

Ik lijd aan kou bij de organen (dus vooral bij de lever/nieren en mijn bijnieren zijn zwaar ontregegeld en mogelijk ook mijn  milt). Ik (vrouw) heb extreem haaruitval en ben doodmoe. Ik ben nog (beslist) niet in de overgang. Ik lijd ook aan leverhitte. Alles is erkend door een gediplomeerd specialist na onderzoek. Ik krijg acupunctuur (2x geweest). Mijn organen in de onderbuik moeten weer warmte krijgen.

 

Ik heb ook lever hitte is geconstateerd. Ik moet nu gaan eten volgens de chinese geneeskunde voeding. Ik ben uren aan het spitten in de (chinese geneeskunde kook)boeken. Als ik iets lees over voeding dat juist de nieren/lever versterkten en ondersteund dus voedzame producten/voedsel/kruiden die warmte doorgeven naar het midden en mijn bovenlichaam en mijn bloed versterken (dus als het ware het lichaam van mij weer verwarmen  staat er vaak bij het recept niet taanbevolen voor leverhitte want leverhitte geeft meestal producten/voeding aan die het lichaam weer verfrissen afkoelen).

 

Ik weet het echt niet meer. Wat ik moet eten en of drinken? Er staan in principe 5 elementen in chinese geneeskunde kookboeken namelijke: hete producten, warme producten, neutrale producten, verfrissende producten en koude producten. Ik val onder het type/element: water. 

 

Weet u  mogelijk een antwoord?

 

Ik wil graag naar een beter gezondheid toe.

 

Alvast mijn dank


1 Antwoord

Antwoord van Simply the Right Food

Beste Ivonne,

 

Persoonlijk weet ik onvoldoende van de Traditionele Chinese Voedingsleer (TCV) om hier een goed advies over te geven. Op de site van Natuurdietisten is er wel veel over te vinden. Ik raad u aan hier eens een kijkje te nemen. http://www.natuurdietisten.nl/detail.php?id=91&cod=12&page=9 Ook kunt u via deze site gericht zoeken naar een gespecialiseerde dietist. 

 

Heel veel sterkte met de gezondheidsklachten en samen met een specialist met de benodigde kennis gaat het vast lukken een weg te vinden in wat nu nog een oerwoud aan (tegenstrijdige) berichten lijkt.  

 

Met vriendelijke groet,

 

Reineke Erdbrink

Simply the Right Food