Terug

Calorieen of eiwit/koolhydraten/vet verhouding verhouding?

Abdel Bellaoui

Hallo, 

 

Ik probeer voor mezelf een voedings schema te maken. Nu wordt er alleen verteld dat ik  gemiddeld 3000 calorieen moet innemen met een eiwit, koolhydraten en vet verhouding van 50/30/20 %. Nu lukt het me wel om deze verhoudingen te behalen maar mijn calorie inname ligt hierbij ver beneden 3000 (nm 1800 calorieen). Mijn vraag is nu of ik toch het schema weer moet gaan aanpassen of dat ik dit kan aanhouden?

 

 

 


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Abdel,

De vraag is waarom u maar 1800 calorieën binnenkrijgt, als uw behoefte is berekend op 3000 is 1800 erg aan de lage kant. De verhoudingen zijn ongewoon, ik neem aan dat dit is ten behoeve van spieropbouw van krachtsport? Anders zou het niet aanbevolen zijn. Bij een inname van 3000 caloriëen dient met jouw aanbevolen verhoudingen 20% uit vetten gehaald worden, dit is ongeveer 70 gram per dag.

Houdt er rekening mee dat vetten 9 calorieën per gram leveren en eiwitten en koolhydraten 4g/ kcal. Probeer dus vaker calorierijker te eten, bijvoorbeeld eiwitshakes tussendoor en meerdere eetmomenten per dag. Houdt u voeding bij zodat u inzicht krijgt in wat voor u goed werkt.

 

Gr. Nutri-help voedingskundige ondersteuning