Terug

Bestaat er een lijst of dieten waarbij geen e-produkten zitten?

Tamara van Nijburg

Goedemiddag,

 

Mijn vriend heeft steeds vaker last  als hij E produkten eet. Natuurlijk let hij er wel op, maar het staat niet overal goed op vermeld. 2 jaar geleden was het alleen nog bij Chinees of gekruid eten, maar nu heeft hij het ook al van croma, of uien, het wordt dus steeds erger. Hij begint dan 's nachts rond 4 uur ontzettend te transprireren, heeft hartkloppingen en

is dan zeer down(depressief), dit duurt tot een uur of 12 in de middag. Nu is mijn vraag: wat kan je ertegen doen? En bestaat er een lijst of dieten waarbij dus geen e produkten zitten?

 

Met vriendelijke groe,

Tamara van Nijburg


3 Antwoorden

Antwoord van Vitalkinese

Als je terug gaat naar de oervoeding (zoals onze voeding bedoeld is), dan heb je minimale inname van E nummers en zie je klachtenreductie. Het is lekker en geeft je veel meer energie en klachtenreductie.

Voor een passende begeleiding bij jou in de buurt zie www.netwerkorthodietist.nl.

 

Gezonde groet,

Arianne van Hoften (Vitalkinese, Oosterhout N.B.) 


Antwoord van Dietistenpraktijk Mirjam van Egmond

Beste mevrouw Nijburg,

 

ik raad hem aan eerst een afspraak te maken met de huisarts voor nader onderzoek, eventueel een verwijzing naar een allergoloog te bespreken. Zo nodig kan hij daarna een verwijzing krijgen voor een dietist, gespecialiseerd in voedselovergevoeligheid.

 

met vriendelijke groet,

Mirjam van Egmond, dietist

Dietistenpraktijk Mirjam van Egmond, Bodegraven 

 


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Hallo Tamara

In biologische producten mogen bijna geen E nummers gebruikt worden. De E nummers die wel gebruikt mogen worden zijn alleen stoffen dievan nature ook in je voeding voorkomen. E nummers vermijden kan eenvoudig door te kiezen voor biologisch!

veel succes!

 

Vriendelijke groet

Mirjam Bakker, natuurvoedings en orthomoleculair dietist

auteur boek Voedingspiramide

deDieetwinkel.nl 

eet, proef en voel je goed!