Terug

Ben ik goed bezig?

Remco van Alst

Beste,,,

Sinds 2 weken ben ik bezig om serieus op mijn voeding aan het letten, omdat ik wil afvallen. Volgens internet, zou ik op basis van de volgende gegevens op de volgende BMR moeten komen:

Leeftijd: 33

Lengte 178 cm

Gewicht: 90,3

Geslacht: man

Streefgewicht: 82kg

Lichaamsbeweging: 1-3 keer in de week

= 1968 calorien

Nu heb ik via www. Caloriecalculator een schema laten samenstellen, waarmee ik zou moeten afvallen. Dit houdt in dat ik gedurende de 12 weken zo rond de 1680 en uiteindelijk 1550 calorien per dag zou mogen hebben.

Met behulp van voedingscentrum. Nl heb ik de mijneetwijzerapp gedownload en hou ik precies bij wat ik eet zodat ik in de buurt van deze calorien uit komt. Ik hou er wel rekening mee dat ik genoegd voedingsstoffen binnenkrijg. Ik zorg ervoor dat ik 2 liter water per dag drink.

Nu vraag ik me af of dit een goede manier is om af te vallen, of dat ik niet te veel of te weinig eet. In de 2 weken dat ik hiermee bezig ben, ben ik ongeveer 2,5 kg afgevallen. Ik loop 3 keer in de week een half uur hard.

Graag zou ik een reactie van jullie willen


6 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

normaal gewichtsverlies is een halve kg tot 1 kg per week. 2,5 kg in 2 weken is dus iets meer, maar in het begin verlies je ook wat extra vocht. Dit is eenmalig. Waarschijnlijk val je de komende 2 weken iets minder af. Als het toch meer is, is dat ook niet erg: zo lang je je er maar goed bij voelt en normaal kan blijven sporten! Is dit niet het geval, dan kan het aantal kcal iets omhoog (bv. 200-300 p.d.)

Succes,

 

met vr.groet

 

Sylvia Bosma

www.dietistaalsmeer.nl 

 

 


Antwoord van Remco van Alst

Beste Saskia,

 

Hartelijk dank voor je reactie.

 Waar ik namelijk bang voor ben is dat ik te weinig eet  en dit ten koste gaat van mijn spierweefsel ipv mijn vetreserves. Ook ben ik bang dat als ik te weinig eet juist niet afval, maar aankom.

 Vandaar mijn vraag om bevestiging van het goed bezig zijn.


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Graag gedaan Ronald.....

gr.

Sylvia 


Antwoord van Remco van Alst

Sorry Silvia.....:-$


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Bijna goed.....Remko!

 

 


Antwoord van Remco van Alst

nou, 3 keer is scheepsrecht Sylvia...mannen zijn zo slecht in meerdere dingen tegelijk doen...Mijn welgemeende excuses.