Terug

Afvallen met diabetes type 1 èn coeliakie?

Nicole

Mijn hele leven heb ik al diabetes type 1. Sinds 2 jaar heb ik ook coeliakie. Een jaar geleden ben ik gestopt met roken.

Sinds de start van het glutenvrije dieet ben ik tien kilo aangekomen. Ik denk dat de oorzaak ligt in het feit dat mijn darmen weer meer opnemen dus dat ik eigenlijk minder zou moeten gaan eten, en omdat glutenvrij eten vaak toch met suiker en vet aan elkaar zit (vanwege de ontbrekende gluten). Verder is het smaakvol beleggen van glutenvrij brood moeilijker dan gewoon brood omdat het brood droger is en minder smaakvol.

 

Welke dietist heeft kennis van zowel diabetes als coeliakie en kan mij op een smaakvolle manier helpen die tien kilo weer kwijt te raken?


1 Antwoord

Antwoord van Dietistenpraktijk Hoek & Co

Hallo Nicole,

Ik heb wel een tip voor je wat betreft een voeding die glutenvrij en arm aan koolhydraten is. Je zou eens kunnen zoeken op het internet naar "oervoeding" (www.oerdis.nl) of het paleolitisch dieet (Loren Cordain). Doordat granen en zuivel volledig ontbreken zul je minder insuline kunnen gaan gebruiken en alleen dat stimuleert het afvallen. Je hoeft niet bang te zijn dat je belangrijke voedinsstoffen zult missen met dit dieet.

Succes,

Met vr.gr.

Connie Hoek