Terug

Afvallen lukt niet ondanks matige calorie-inname

Anna

Ik wil ontzettend graag een aantal kg kwijt (vijf tot tien kg). Ik ben 1.76 lang en ik weeg 64 kg. Sporten doe ik zeer vaak en altijd lang achter elkaar. Ik eet gezond, maar in verhouding met mijn energieverbuik tamelijk weinig. Afvallen doe ik absoluut niet, ik kom zelfs aan.. Heeft mijn lichaam zich aangepast aan de lage calorie-aanname en kan ik daarom niet afvallen? Ik heb geprobeerd om mijn calorie verbruik en mijn calorie inname naar elkaar toe te brengen, met als gevolg; vier kg erbij! Ik kies altijd voor gezonde producten die weinig suiker/ vet bevatten. Sinds kort gebruik ik wel vaker vleesvervangers (ik ben vegetarier). Kan mijn gewichtstoename verklaard worden door meer eiwitten in mijn voeding? Of heeft u een andere verklaring waarom ik niet afval, maar zelfs in gewicht (ook in cm niet alleen in kg - het is zeker niet alleen spierweefsel) bijkom?

 

Ik hoop echt dat u mij hierop een antwoord kunt geven!! Alvast hartelijk dank!


2 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Hallo,

 

Met uw lengte en gewicht U heeft een gezonde BMI (body mass index) en hoeft dan ook niet af te vallen. Zoals u zelf al aangeeft eet u te weinig. Een dietist kan u calorieinname bereken en u adviseren om de juste energie balans te vinden.

 

Vriendelijke groet,

Afslankkliniek Hippro


Antwoord van Foodles

Hallo,

 

Indien u te weinig voeding ten opzichte van uw activiteit tot u neemt kan het zijn dat uw lichaam als het ware zuiniger aan gaat doen. De voeding die u dan neemt wordt vastgehouden. Het is dus belangrijk om genoeg voeding binnen te krijgen zodat u ook genoeg heeft om te verbruiken bij uw activiteiten. Ik raad u aan uw voeding eens te laten beoordelen door een diëtiste bij u in de buurt.

 

Met vriendelijke groet,

de diëtiste van Foodles