Jennifer Plein


Weverswâl 6 9243 JL Bakkeveen
06 18033605 Klik om te bellen

Voeding en leefstijl als medicijn
Plant based of niet, naar behoefte of ziektebeeld
Voeding voor iedereen-ook met andere culture afk

Over Jennifer Plein

Vanaf mijn tienerjaren ben ik geinteresseerd geweest in de link tussen voeding en gezondheid. Ik vond het wonderlijk dat je met voeding jezelf kon genezen. Toen ik als tiener een studie moest kiezen en bij de opendag aan de HvA bij de studie Voeding en Dietetiek kwam, wist ik direct dat dit mijn levensroute zou worden. Ik was verkocht! Inmiddels werk ik al 28 jaar als dietist en het blijft mij fascineren.

Ik vind elk individu dat ik begeleid interessant. Want iedereen reageert totaal verschillend op de adviezen. Ik weet nooit hoe het zal lopen, maar het loopt altijd goed. Links om of rechtsom, dat is het mooie.

Daarnaast heb ik vele kanten van het vak mogen ontdekken. Ik heb veel les mogen geven aan verschillende opleiding, heb veel lezingen gegeven aan uiteenlopende doelgroepen. Van missen voor missverkiezingen tot ouderen in kerkelijk verband en medische specialisten op grote symposia. Ook heb ik bij vele bedrijven werknemers begeleid naar een gezondere leefstijl en bedrijfskantines helpen gezond te leren koken.

25 van de 28 jaar heb ik in Suriname gewerkt. Daar heb ik ook veel voedingsvoorlichting gegeven via de media. In Nederland heb ik, samen met drs. Jon Brouwers voor het programma 'Dokters van Morgen' een mooi item over hoge bloeddruk verzorgd. Ik verzorg nu nog steeds een radioprogramma over voeding en leefstijl vanuit Nederland in Suriname.

Momenteel neem ik deel aan de regiegroep van Bloeizone Bakkeveen. Wij proberen, naar het idee van de Blue Zones, dat door drs. Jon Brouwers in Bakkeveen is geintroduceerd, de mensen uit het dorp collectief 'gezond oud te laten worden' met verschillende activiteiten.

Ik ben buitengewoon geinteresseerd in mijn medemens en geniet er enorm van als ik die op weg kan helpen met zijn of haar gezondheid. Voeding is mijn uitgangsbasis, maar de overige aspecten van een gezonde leefstijl neem ik daar uiteraard ruim in mee. Ik ga daarin zoveel mogelijk uit van 'natuurlijke' oplossingen.

Je kunt bij mij terecht voor allerhande klachten. Van ziektebeelden van alle organen tot aan weinig energie of hinderlijke kwaaltjes en pijntjes waar je de herkomst niet van kunt achterhalen.

Je kunt mij fysiek consulteren in het idyllische dorpje Bakkeveen in Friesland of on-line. Wat jij maar fijn vindt.

Energiek & lekker leven met voeding die bij je past

Foto's

Jennifer Plein

Onze locatie

Jennifer Plein


Weverswâl 6 9243 JL Bakkeveen
06 18033605 Klik om te bellen