Diëtistenpraktijk Saskia Tolen


Nieuwe Nieuwstraat 20 5283 CD Boxtel
06 231 250 69 Klik om te bellen

Over Diëtistenpraktijk Saskia Tolen

Mijn Visie

Voeding hebben we nodig om gezond te blijven en om de lichamelijke functies uit te kunnen voeren.
Voeding is een belangrijk onderdeel van vele tradities, in allerlei culturen. We kennen allemaal de beschuit met muisjes bij een geboorte, een koffietafel bij een begrafenis, oliebollen bij de jaarwisseling, de paaseieren met Pasen en het bekende bakje troost.
Daarnaast kan voeding ook een uiting zijn van spanningen en negatieve emoties, bijvoorbeeld verdriet weg eten wat weer leidt tot frustratie en schuldgevoel. Voeding kan ook genieten zijn en op die manier je in een positieve stemming brengen. In de meest optimale situatie zijn al deze aspecten van voeding met elkaar in evenwicht. Als deze balans er niet is kan ik als diëtist u helpen deze aspecten met elkaar in evenwicht te brengen.

Als door een medische reden uw voedingskeuze wordt beperkt kan de diëtist u adviseren om uw dagelijkse voeding zo optimaal mogelijk aan te passen aan de persoonlijke wensen.

Emotie eten
Wanneer we ons niet goed voelen, gaan we hedonisch eten, oftewel eten voor het plezier. Vaak kiezen we dan juist voor ongezond voedsel. Dit is de reden dat je voor bijvoorbeeld chocola kiest als je je niet fijn voelt, terwijl als je goed gehumeurd bent eerder kiest voor een gezonder product. Emotionele eters “verdoven” zichzelf vaak met voeding. Emotionele eters hebben daarom ook vaak gezondheidsproblemen, zoals overgewicht.

Ga met de diëtist op zoek naar jouw persoonlijke valkuilen en hoe je deze kunt oplossen.

Diëtistenpraktijk Saskia Tolen in het kort

Voedingsadvies bij

Afvallen
Diabetes
Hart en vaataandoeningen
Maag/darm klachten
Ondergewicht
Overgewicht
Verhoogd cholesterol

Afspraak 's avonds mogelijk

Ja

Onze locatie

Diëtistenpraktijk Saskia Tolen


Nieuwe Nieuwstraat 20 5283 CD Boxtel
06 231 250 69 Klik om te bellen