Diëtistenpraktijk Friska


Boekelose Stoomblekerij 4 7548 EG Enschede

Over Diëtistenpraktijk Friska

Hoi! Ik ben Lieke Angenent, (kinder)diëtist en eigenaar van Diëtistenpraktijk Friska. In 2018 ben ik mijn eigen praktijk begonnen omdat ik graag mijn eigen visie wil uitdragen en vrijheid en creativiteit belangrijk vind in de invulling van mijn behandelingen.

Mijn focus als diëtist ligt vooral op het creëren van handvaten voor cliënten om tot een gezondere leefstijl te komen. Zonder diëten, maar met leefstijl- en gedragsverandering op het gebied van gezondheid en voeding. Alleen op die manier kom je tot een duurzame verandering die blijvend zal zijn. Om hierbij optimaal mijn cliënten te begeleiden, heb ik in 2021 een psychologische training gevolgd gebaseerd rondom het principe ACT (Acceptance & Commitment Therapy). Deze therapie is gericht op gedragsverandering en heeft mij veel inzichten gegeven. Niet alleen als mens, maar ook als zorgverlener.

Mijn focus en passie liggen bij plantaardige voeding en ik help daarom graag vegetariërs en veganisten om hun voedingspatroon te tillen naar een hoger niveau. Naar een volwaardig plantaardig voedingspatroon die je gezondheid optimaal ondersteunt. Maar ook iedereen die meer plantaardig zou willen eten, op een verantwoorde en gezonde manier.

In 2019 heb ik de nascholing Kindervoeding & Kinderdiëtetiek afgerond aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Mede door mijn samenwerking met een borstvoedingscentrum, help ik jonge ouders met voedingsproblemen bij hun kindje. Denk hierbij aan baby's die onvoldoende aankomen of waarbij onduidelijke klachten zijn die wellicht doen denken aan een voedselallergie. Maar ik help ook ouders die ondersteuning zoeken bij het opbouwen van vaste voeding bij hun kindje. Of ouders die hun kindje graag plantaardig willen opvoeden.

Verder help ik ook graag mensen met maag- en darmproblemen, zoals het prikkelbare darmsyndroom (PDS). Voor mijn afstudeerscriptie heb ik voor het Martini Ziekenhuis te Groningen onderzoek gedaan naar het FODMaP-beperkte dieet bij mensen met PDS. Hierdoor heb ik echt de kracht en waarde ingezien van dit dieet én de diëtist. Ik heb dan ook in deze tijd waardevolle kennis opgedaan door de diëtisten en MDL-artsen van dit ziekenhuis. Tegenwoordig zet ik met veel succes het FODMaP-beperkte dieet in en boek ik hele mooie resultaten bij deze groep mensen. Met deze achtergrondkennis begeleid ik ook graag mensen met inflammatoire darmaandoeningen, zoals colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn.

Daarnaast heb ik dankzij jarenlange ervaring als apothekersassistent ook veel kennis van medicatie. Deze achtergrond komt mij regelmatig goed van pas, zeker bij de groep met hart- en vaataandoeningen.

Foto's

Lieke Angenent - eigenaar diëtistenpraktijk Friska

Certificeringen

Kwaliteitsregister voor Paramedici

Onze locatie

Diëtistenpraktijk Friska


Boekelose Stoomblekerij 4 7548 EG Enschede