De Dietisten


Muiderwaard 500 A 1824 XW Alkmaar
072 567 8686 Klik om te bellen

Over De Dietisten

De Diëtisten

De Diëtisten beschikt over ruim 20 jaar ervaring. Hierdoor weten we heel goed welke obstakels je tegenkomt als je je voeding aan moet of wil passen. Wij zijn er niet alleen om te adviseren, maar juist ook om u te helpen onze adviezen toe te passen in uw dagelijks leven. Uiteraard beschikken wij ook over gedegen kennis van alles wat met voeding en dieet te maken heeft en is deze kennis altijd het uitgangspunt. Het belangrijkste is echter dat we kijken naar uw situatie en daarbij aansluiten.

Wat doet een diëtist?

Een diëtist geeft adviezen op het gebied van voeding. Voeding is erg belangrijk voor de gezondheid en voor het voorkomen en behandelen van ziekten. De titel diëtist is een beschermde titel, dit houdt in dat niet iedereen zichzelf een diëtist mag noemen. Dit in tegenstelling tot de titel voedingskundige of voedingconsulent. Een diëtist heeft de Hbo-opleiding ‘Voeding en Diëtetiek’ afgerond. Vergoed de verzekeraar de diëtist, dan weet u zeker dat deze diëtist ingeschreven staat in het Kwaliteitsregister. Dit kan alleen als de diëtist zich voldoende bijschoolt.

Wanneer ga je naar een diëtist?

Er zijn veel uiteenlopende redenen om naar een diëtist te gaan. In de verschillende fasen van het leven stelt het lichaam verschillende eisen aan de voeding; de voeding van een baby is anders dan die van een 60-plusser. Ook als je zwanger bent, borstvoeding geeft, intensief sport of er voor kiest vegetarisch of veganistisch te eten kun je ervoor kiezen om begeleid te worden door een diëtist voor een optimale gezondheid en prestatie.
Bij veel ziekten wordt je door de huisarts, of een andere specialist, naar een diëtist doorverwezen. In het geval van ziekte is ‘gewoon goede voeding’ vaak niet voldoende maar is een aangepast dieet nodig.

Je hebt maar één lijf en goed eten is goed zorgen voor je lijf. Alleen al je levensfase heeft gevolgen voor wat een goede voeding is. De diëtist weet wat goede voeding in jouw situatie betekent en kan je goed adviseren.

Als ik naar de diëtist toe ga, betekent dat dan ik een heel streng dieet krijg?

Veel mensen denken bij het woord diëtist al snel dat ze niets meer mogen eten en alle lekkere dingen moet laten staan.

Natuurlijk kun je ook op een streng dieet, maar dat moet niet; Wat en hoe je aan de slag wilt bepaalt je zelf. Samen overleggen we welke methode bij jou het beste resultaat geeft. De diëtist begeleidt je om je doel te bereiken. Of je wilt afvallen, je bloedsuikers wilt verbeteren, minder darmklachten wilt hebben of als je wilt weten welke voedingsmiddelen je slijmvliezen irriteren de diëtist kan je helpen.

 

De Dietisten in het kort

Lid van Diëtisten Coöperatie Nederland

Ja

Afspraak 's avonds mogelijk

Ja

Onze locatie

De Dietisten


Muiderwaard 500 A 1824 XW Alkmaar
072 567 8686 Klik om te bellen