EGA.Nederland en Diabetes type 2

Hoe ik mijn Hoge Bloedruk en mijn Diabetes type 2 overwon met het voedingsplan van het EGA.Nederland.
Mijn naam is Jan Pirovano. Ik ben 58 jaar oud en heb diabetes type 2. Op mijn 28e jaar werd bij mij een te hoog bloedsuiker geconstateerd en vanaf dat moment moest ik aan de medicijnen wat later veranderde naar het spuiten met insuline. Mijn lichaamsgewicht is na mijn diensttijd omhoog gegaan en gestegen tot wel boven de 120 Kg. Voor mijn lichaamslengte van 1,92 mtr was dat natuurlijk veel te veel. Hierdoor werd ik door mijn arts naar diëtistes gestuurd wat resulteerde in wat gewicht verlies maar na korte tijd zat dat er weer aan of werd ik nog zwaarder.
Mijn gewicht was de laatste tijd boven de 116 kg wat resulteerde in meer en meer insuline en pillen om mijn HbA1c op peil te houden. Vorig jaar maakte ik kennis met een consulente van EGA Nederland. Diverse kennissen bij mij uit de buurt zag ik bij haar afvallen en besloot dit ook te proberen. Op de eerste avond werd mijn uitgelegd hoe mijn voedingspatroon eruit zag en waar ik mij aan moest houden. Verder op de wekelijkse bijeenkomsten wordt je gewogen en kun je vragen stellen over wat je wel of
niet mag eten.
Verder wordt er op deze bijeenkomst, welke zo’n 1 uur duurt, eenvoudige recepten besproken welke je zelf kunt maken zodat er genoeg variatie zit in je maaltijden. Na een korte tijd begon ik af te vallen en nu na ongeveer een half jaar ben ik 95 Kg, 21,5 kg lichter. Het resultaat hiervan is dat mijn insuline en medicijnen gebruik sterk is afgenomen, mijn HbA1c
was bij de laatste meting gedaald tot 5,9. Het medicijn (lisinopril) tegen hoge bloeddruk hoef ik nu niet meer in te nemen. En verder wordt er nu overwogen, door de specialist, om het insuline gebruik te stoppen en verder te gaan met alleen pillen.
Het bekende jojo effect wat optreed na het stoppen van een dieet hoeft nu niet meer op te treden omdat deze wijze eigenlijk geen dieet is maar een wijziging van je gehele voedingspatroon. Het streven voor mij is om nog een aantal kilo’s af te vallen en dit voedingspatroon te blijven volgen.

Op January 10, 2013